Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Formula 1

Naozaj si Hamilton ešte váži svojich fanúšikov?

Friday, 21. 10. 2016 - 13:06, Ľuboš Kašický   

Naozaj si Hamilton ešte váži svojich fanúšikov?

Po zisku tretieho titulu a Angličan začal správať inak. Dá sa povedať, že arogantnejšie. Na tlačovke pred GP USA v Austine ho preto grilovali novinári, ktorým už tiež začína liezť na city, keď zabúda koľkokrát o ňom pekne písali a budovali jeho dobrú image.

Hneď po návrate zo Suzuky testoval tím Mercedes nové pneumatiky Pirelli 2017 na katalánskom okruhu. Lewis Hamilton však svoju účasť zrušil pre prudké bolesti chodidiel. Na štvrtkovej tlačovke na nadchádzajúcu veľkú cenu v Austine sa ho preto novinári pýtali, či už je v poriadku. „Bolesti nôh ma trápia celú sezónu a liečime to s mojim terapeutom," vysvetľoval Hamilton. „Keď som vstal, tak som mal silné bolesti a preto som sa rozhodol dať to do poriadku a testy vynechať. Dôležité sú preteky. Po týždni ma teraz konečne nič nebolí."

u1.jpg

Nikto z nás nie je pilotom F1 a ostáva nám preto Hamiltonovmu vysvetleniu len veriť. No nie je to jediný problém, ktorý Angličan má. Celú sezónu ho trápia aj štarty, vďaka ktorým prišiel o množstvo bodov. „Celý minulý týždeň som strávil v továrni, kde sme problém so štartmi riešili," prezradil Lewis. „Tvrdo sme pracovali a urobili veľa zmien. Preto verím, že tento víkend bude lepší, ako ten posledný. Rozhodne si myslím, že sme v lepšej pozícii a mám skrížené prsty." V nedeľu sa ukáže, či Hamiltonovi skrížené prsty pre šťastie pomôžu. Azda by bolo lepšie ich nekrížiť a pevnejšie držať volant.

r6-merc.jpg

Hamilton sa v ostatnom čase vyjadril aj nevhodne o práci novinárov a tak si ho niektorí kolegovia podali. Otázky by vraj mali dávať fanúšikovia, tvrdí a tak mu niektoré pretlmočili. Na druhej strane sa ho spýtali, či na sociálnych kanáloch odpovedá na otázky fanúšikov. Angličan musel priznať, že nie. „Mám viacero kanálov cez ktoré komunikujem s fanúšikmi, ale spravuje mi ich niekoľko ľudí, lebo by som to sám nezvládal." To sa dá pochopiť, ale Ben Hunt z denníka The Sun sa priamo spýtal, prečo na svojom twitte blokuje novinárov, ktorí ho podporujú celú kariéru tým, že o ňom informujú verejnosť. „Neriadim svoje sociálne siete," vyhováral sa Angličan ďalej. „Mám niekoľko ľudí, ktorí to robia a náš prístup je, že ak niekto píše niečo nevhodné, čo znižuje autoritu, tak ho zablokujeme. Neviem, kto je blokovaný a kto nie. Určite to neboli len novinári. Aj keď pozriete do môjho mobilu, tak uvidíte, že nemám ani aplikáciu na svoje twetty."

q-ham.jpg

Lewis sa však v tejto sezóne správa naozaj zvláštne a pôsobí to, akoby mu napršalo do nosa. Príkladom je aj jeho správanie sa pred každými pretekmi počas driver parady. Tá znamená, že všetci pretekári sa postavia na náves od kamióna a za prítomnosti kamier a moderátora obídu jedno kolo pomaly, aby zamávali svojim fanúšikom a nechali sa vyspovedať. Ešte donedávna to Hamiltonovi nerobilo problém, no tento rok sa postaví vždy extra od ostatných, nasadí si slúchadlá na uši a tvári sa nezúčastnene. Takto si váži záujem svojich fanúšikov, ktorí na drahé lístky dlho šetrili, aby videli svoje hviezdy? „Nevnímam to, ako predstavovanie jazdcov. To by malo zmysel na začiatku kariéry. Rešpektujem ostatných, ale stáť tam a tárať o čomkoľvek... Momentálne preto stojím vpredu sám. Áno, mám slúchadlá na ušiach, ale tak, aby som jedným uchom počul. Som teda v spojení so svojimi fanúšikmi. Keď vidím našu vlajku, tak im zamávam, že zaplatili, aby pricestovali a mohli fandiť. To je všetko. A že si ich fotím? Myslím, že sú to dobré momentky na ktorých sme spolu."

Martin Trenkler;s1i1183.jpg

A ako Hamilton reagoval na situáciu, že Rosberg, ktorého stále porážal už vedie o 33 bodov a má situáciu plne v rukách? „Myslím si, že sme stále viedli vyrovnané súboje. Tento rok je trochu iný, lebo sa vyskytli technické problémy. Desaťkrát auto funguje a potom má problém. Aj to sa stáva. To je pretekanie. Ešte stále je v hre veľa bodov a stať sa môže čokoľvek." Neviem ako vy, no ja už tohto Lewisa Hamiltona nepoznám. Podobne, ako sa svojho času menil Vettel sa teraz úplne mení aj Hamilton. Uvidíme, koľko fanúšikov mu ostane.

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri