Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Motormedia  »  Trendy

Najvýkonnejšie SUV v histórii

Saturday, 14. 05. 2011 - 12:06, Ivan Václavík   

Najvýkonnejšie SUV v histórii

Z nuly na stovku zrýchli za menej ako päť sekúnd, štyristo metrov prejde za trinásť sekúnd. Jeho najvyššia rýchlosť je 250 km/h a brzdná dráha pri spomalení zo 100 km/h menej ako 35 metrov. Privítajte nový Grand Cherokee SRT8 2012.

jeep-gr-cherokee-5854g.jpg

Poslednú novinku z dielne divízie SRT (Street Racing Technology) poháňa legendárny, nanovo upravený motor HEMI® V8 s objemom 6,4 litra, s odhadovaným maximálnym výkonom 347 kW (471 k) a krútiacim momentom 630 Nm.

jeep-gr-cherokee-5840g.jpg

Modelový rok 2012 SRT8 predstavuje najvýkonnejšie, technologicky najvyspelejšie a najšportovejšie vozidlo Jeep® v histórii s množstvom noviniek a vylepšení. Štandardne dodávaná technológia úspory paliva a nová výfuková sústava s aktívnym riadením ventilov umožňujú motoru používať iba štyri valce v širokom pásme na zníženie spotreby paliva - odhadované je 13-percentné zlepšenie na diaľnici a zároveň predĺženie dojazdu na približne 720 km na jednu nádrž paliva.

jeep-gr-cherokee-5861g.jpg

Najlepšie ovládateľný Jeep v histórii, ktorý dokáže zvládnuť priečne preťaženie až 0.9 G, je vybavený novým zavesením kolies, adaptívnym pružením vyladeným v štýle SRT a novým systémom Jeep Selec-Track, ktorý koordinuje hneď niekoľko rôznych prvkov vozidla naraz (systém riadenia stability, adaptívne pruženie, radenie prevodovky, permanentný pohon 4x4 s variabilným presunom krútiaceho momentu medzi nápravy a jednotlivé kolesá, elektronicky riadený samosvorný diferenciál, ovládanie škrtiacej klapky a vypínanie valcov pre úsporu paliva) na automatické prispôsobenie dynamiky vozidla.

jeep-gr-cherokee-5867g.jpg

O kontakt s vozovkou sa starajú 20"disky kolies z ľahkých zliatin obuté do pneumatík Pirelli Pzero 295/45 R20, ktoré bezpečne zastavia dodávané športové brzdy Brembo.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri