Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Motormedia  »  Extra

Najsilnejšie céčko všetkých čias

Wednesday, 31. 08. 2011 - 16:22, Ivan Václavík   

Najsilnejšie céčko všetkých čias

Kupé Mercedes-Benz C 63 AMG Black Series je štvrtým modelom vozidiel série Black Series a zároveň najsilnejším všetkých čias v triede C. Verziu C 63 AMG Black Series poháňa motor V8 s objemom 6,3 litra (380 kW/517 k, 620 Nm). Prenos sily zabezpečuje inovatívna 7-stupňová športová prevodovka AMG Speedshift MCT, ktorá poskytuje štyri jazdné programy, funkciu medziplynu a Race Start. V jazdných programoch Sport plus a Manuál trvá preradenie iba 100 milisekúnd.

mercedes-c-amg6324g.jpg

Mercedes-Benz C 63 AMG Black Series charakterizuje tiež technika z motoristického športu, pozoruhodný vonkajší dizajn (pripomína pretekárske auto SLS AMG GT3) a dynamika jazdy na najvyššej úrovni, pričom zrýchlenie z nuly na 100 km/h zvládne za 4,2 s (predbežný údaj).

mercedes-c-amg6326g.jpg

Na atraktívny vonkajší vzhľad nadväzuje aj vnútrajšok vozidla: čierny interiér s červenými kontrastnými doplnkami dosahuje vysokú kvalitu. Dve športové škrupinové sedadlá AMG poskytujú vynikajúcu bočnú oporu, a tak umožňujú optimálnu kontrolu nad vozidlom. Čierne čalúnenie na sedadlách a stredových výplniach dverí je z nových syntetických vlákien s vysokou stálosťou na svetle.

mercedes-c-amg6328g.jpg

Atraktívne vozidlo využíva nastaviteľný športový podvozok a vysokovýkonnú kompozitnú brzdovú sústavu. Navyše ponúka balík AMG Track Package so športovými pneumatikami a s aktívnym chladením diferenciálu zadnej nápravy, ako aj balík aerodynamiky AMG (prítlačné krídelká), funkčne nastaviteľné predné rozdeľovanie vzduchu a nastaviteľné zadné uhlíkové krídlo.

mercedes-c-amg6343g.jpg

Svetovú premiéru malo kupé C 63 AMG Black Series v rámci pretekov formuly 1 na Nürburgringu počas Veľkej ceny Nemecka v júli 2011. Na trh ho uvedú v januári 2012. Na želanie bude C 63 AMG kupé Black Series v ponuke aj ako štvorsedadlový variant.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri