Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

Najdlhšou ereskou Dubník

Monday, 03. 09. 2012 - 22:43, Daniel Mandzi   

Najdlhšou ereskou Dubník

V itinerári slovenského šampionátu DMACK Tyres Rally 2012 nemôže chýbať jedna z najstarších domácich automobilových súťaží - Rally Košice. V tomto roku sa súťaž opäť vracia k svojmu septembrovému termínu. Podobne ako vlani aj teraz sa bude jazdiť v piatok a sobotu, takže 7. - 8. septembra  si košická rely zapíše svoju 38-mu stránku bohatej histórie. Vlani toto podujatie v metropole východu oslávilo už 40 rokov, kedy sa uskutočnila prvá automobilová súťaž rely. Blížiaci sa 38. ročník Rally Košice je zaradený do seriálu Zóny strednej Európy - FIA CEZ Rally Trophy, do Platinum majstrovstiev Poľska v rally, majstrovstiev Maďarska a DMACK Tyres Rally 2012 - majstrovstiev Slovenska. Po štvrtý raz je neoddeliteľnou súčasťou podujatia aj Slovenský Rally Pohár.

Jozef Pisch;1t1u1093-4.jpg

Trať tohtoročnej súťaže meria 550 km, z ktorých 164 km tvorí 13 rýchlostných skúšok. Ešte predtým ako sa posádky vydajú v ústrety nástrahám spomínanej trate sa uskutoční vo štvrtok na Hlavnej ulici pri Immaculate slávnostné predstavenie posádok na štartovej rampe o 18.00 h. Časový harmonogram vychádza z osvedčeného modelu predchádzajúcich ročníkov a samotná súťaž sa odohrá počas dvoch dní. Samozrejme, že už od stredy bude čulý ruch nielen na riaditeľstve, ale aj samotnej trati. Na nej budeme môcť stretnúť  posádky, ktoré absolvujú zoznamovacie jazdy. Tie budú pokračovať aj na druhý deň, pričom v dopoludňajších hodinách musia súťažiaci absolvovať administratívne a technické preberanie. To sa uskutoční v priestoroch areálu Weltauto na Prešovskej ceste.

Jozef Pisch;1t1u1048-2.jpg

Počas prvého súťažného dňa čaká na celé štartové pole 7 náročných rýchlostných skúšok, ktoré sa pôjdu v dvoch sekciách a sú situované juhovýchodne od Košíc. Najdlhšou ereskou tohto dňa bude hneď prvá pod názvom Izra, ktorá meria takmer 15 km. Nasledovať bude Regeta a Borda, ktoré budú mať niečo viac ako 9,5 km. V druhej sekcii čakajú na posádky 4 rýchlostné skúšky, keď dvakrát sa pôjde Izra. Celkom v prvej etape absolvujú súťažiaci 284 km dlhú trať, z ktorej 83 km tvoria rýchlostné skúšky.

Jozef Pisch;1t1u1054-5.jpg

Rally Košice vyvrcholia v sobotu 8. septembra druhou etapou, ktorá bude mať rovnako dve sekcie a 6 rýchlostných skúšok. Hneď ráno čaká na jazdcov iba 5 km ereska Bankov, ktorá by mala byť zahrievacou pred dlhým Dubníkom, ktorý bude mať skoro 25 km. Poslednou rýchlostkou tretej sekcie bude Gejzír, ktorého názov naznačuje že tradičné Herľany na košickej rely nemôžu chýbať. V sobotu popoludní si tieto eresky posádky zopakujú a prvé auto na cieľovej rampe má plánovaný príchod o 17.00 h.

Jozef Pisch;1t1u1081-2.jpg

V metropole východu sa predstavia najlepšie posádky z krajín, ktoré sa budú snažiť ukoristiť čo najviac bodov do celkového hodnotenia svojich šampionátov. Diváci sa teda majú počas dvoch dní na čo tešiť a verme, že budú sledovať zaujímavé súboje od prvej do poslednej eresky. Zostáva nám ešte dodať, že dvojdňová súťaž Rally Košice sa bude samostatne hodnotiť každý deň do slovenského šampionátu a aj do SRP, pričom do celkového hodnotenia 38. Rally Košice budú zaradené iba posádky, ktoré dokončia oba súťažné dni.

Tlačové stredisko 38. Rally Košice



Diskusia k článku

Najnovšie galérie

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri