Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Okruhy

Na Veľkej cene Slovenska Patrick Schober (Báhoň / SK) vyhral oba preteky v triede Formuly 4 (vrátane novej generácie)

Tuesday, 23. 08. 2022 - 07:23, Radovan Szabosi   

Na Veľkej cene Slovenska Patrick Schober (Báhoň / SK) vyhral oba preteky v triede Formuly 4 (vrátane novej generácie)

Mladík z NASCAR Whelen Euro Series počas víkendu hosťoval na SK Ringu v pretekoch Formúl 4. V minulej sezóne v tejto kategórii vyhral 4 rôzne majstrovské tituly a chcel vidieť, ako sa mu bude dariť tento rok proti jazdcom v aktuálnom šampionáte.

asr65870.jpg

V kvalifikácii, musel Patrick Schober ustúpiť Maďarovi Zénóovi Kovácovi na Formule 4 najnovšej generácie, aj keď len o pár desatín. Stratégia Schoberovho tímu bola šetriť pneumatiky do pretekov, čiže v kvalifikácii nastúpiť s ojazdenými. A taktika fungovala, pretože Schober na nej hneď na začiatku pretekov zapracoval.

asr62548.jpg

V každom z dvoch pretekov sa Schober od prvého kola vrátil ako líder Formuly 4 a po zvyšok pretekov si dokázal kontrolovať náskok pred svojimi súpermi. Dvoma víťazstvami Patrick Schober nechal lídrov aktuálnych šampionátov Formuly 4 ďaleko za sebou a v neposlednom rade dokázal aj tentoraz podčiarknuť svoj talent.

asr66464.jpg

"Škoda, že na štarte bolo len pár vozidiel, aj keď to v predchádzajúcich pretekoch vyzeralo inak, bol by som naozaj rád, keby bola väčšia konkurencia," hovorí Schober po svojom úspechu.

asr63487.jpg

Už o 2 týždne bude viac ako 30 pretekárov, keď sa Patrick Schober opäť postaví na štart v EuroNASCAR v Moste.

asr62642.jpg

Skok medzi „2 svetmi“ motoristického športu, v ktorom Patrick Schober dokazuje svoj všestranný talent. Či už ide o pretekárske autá Formuly alebo NASCAR, Schober je úspešný v oboch a vždy by chcel viac.

asr66457.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri