Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Okruhy

Na štart v belgickom Spa sa teším, netají Filip 

Thursday, 21. 07. 2022 - 21:21, Radovan Szabosi   

Na štart v belgickom Spa sa teším, netají Filip 

Len tri týždne po italskom Misane pokračuje Fanatec GT2 European Series 2022 štvrtým podnikom sezóny na vyzývavom okruhu v Ardenách. Na štarte nebude chýbať slovenská posádka Filip Sládečka a Štofi Rosina.

Preslávené valónske kúpele Spa vybrala za rodisko pre svojho fiktívneho hrdinu Hercula Poirota aj spisovateľka Agátha Christie. Nečudo. Veď mondénne centrum oddychu a zábavy je známe liečivými prameňmi už od štrnásteho storočia. Nás však ešte viac zaujíma, že hneď vedľa je situovaný aj jeden z najlegendárnejších automobilových okruhov. Jeho história sa začala písať v roku 1924 a v novodobej histórii F1 má na konte už 54 grand prix! Svoju skúsenosť so slávnym okruhom má aj Filip Sládečka, ktorý sa počas nadchádzajúceho víkendu znova posadí do kokpitu KTM X-Bow GT2 spolu so Štofim Rosinom. „Teším sa na štart a ďakujem tímu aj Štofimu za ďalšiu príležitosť,“ vraví Nitran. Slovenská posádka chce zabojovať o ďalšie cenné body do veľmi sľubne sa rozvíjajúceho európskeho šampionátu vozidiel GT2.

b70i3776-1.jpg

„Ak dobre počítam, tak som tu naposledy štartoval v sezóne 2019,“ uvažuje nahlas Sládečka. „Jazdili sme s Lamborghini Huracan silno obsadený Lamborghini Super Trofeo Cup. Prvý deň bolo pekelne horúco, no podarilo sa nám vyjazdiť slušné piate miesto. Díval som sa už na predpovede a teraz by vraj malo byť počasie o niečo zmierlivejšie. Teda, ak sa predpovede naplnia,“ smeje sa Filip a pokračuje. „Jazdiť na Spa-Francorchamps je pre mňa vždy veľký zážitok, lebo je to jeden z posledných klasických pretekárskych okruhov. Z každej zákruty dýcha história.“

eg2a7727-1.jpg

Poďme však do súčasnosti. V Misane Filip so Štofim vyjazdili v dramatických pretekoch dvakrát pódium a výrazne sa posunuli v priebežnom poradí. Víkend v belgickom Spa-Francorchamps teraz otvára druhú polovicu sezóny Fanatec GT2 European Series a Slováci môžu pomýšľať znova na pódium. „Auto potenciál má, ale kde sa budeme nachádzať v rámci štartového poľa, to naznačia až tréningové jazdy. Rovnako tak bude dôležité aj prideľovanie Balance of Performance,“ pripomína Filip Sládečka.

true-stan-hylan-01-2.jpg

Držme teda Slovákom palce. Víkend pre nich štartuje v sobotu dopoludnia tréningovými jazdami. V sobotu podvečer sa jazdia obidve kvalifikácie. Prvé preteky GT2 sú na programe o 10:25 nášho času. Druhé preteky GT2 uzatvárajú program víkendu v nedeľu o 17-tej hodine. Sledovať a fandiť Slovákom budete znova môcť priamo na webovom kanále série GT2



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri