Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally

Na slikoch v daždi

Monday, 10. 11. 2008 - 00:02, T. Szabosi   

Na slikoch v daždiPredposledný Český rallyšprint v podaní Igora Drotára s Vladom Bánocim sa odvíjal v rámci testovania pneumatík.

Rally Jeseníky 3.- 4.10.2008


Igor s akými ambíciami ste sa vybrali do Čiech?

Na rally Jeseníky sme sa vybrali zlepšiť si pozíciu v skupine a v absolútnom poradí Českého šprintového šampionátu.

Bohužiaľ v Čechách sa nám veľmi nedarilo a v absolútnom poradí to nevyzeralo najlepšie. Ale zistili sme, že by sa dalo zabojovať o majstra v skupine, kde v Čechách to berú rovnocenne s absolútnym poradím, lebo u nich majstri skupín sú vyhlasovaný ako absolútni víťazi.

Trněný viedol pred nami len o 10 bodov a mi sme sa rozhodli bojovať o cenné body. Našim cieľom bolo samozrejme poraziť Trněného a dostať sa pred neho. Pri obhliadke trate sme sa dozvedeli, že Trněný sa na poslednú chvíľu ospravedlnil z neúčasti na preteku a potom sa opäť prihlásil ale s nejakým vysokým číslom ale nakoniec aj tak neodštartoval.



Čo sa dialo potom, keď si vedel, že boj bude o niečo ľahší ako inokedy?

Áno mali sme to o to ľahšie, pretože nám odpadli súboje, ktoré by sme s ním zvádzali. Tým pádom sme sa mohli zamerať hlavne na tréning a testovanie.

V prvom kole nám začalo silno pršať, ale my sme obuli troška narezané sliky, aby som vedel ako sa auto správa v prípade že by nám v Košiciach spŕchlo a my by sme nestihli prezuť pneumatiky. V podstate sme získali ďalšie cenné skúsenosti a to aj napriek tomu, že konkurencia, ktorá sa skladala z áut S2000 a niekoľkých N4 nám odbehla zhruba dve sekundy na kilometer.

Do ďalšieho kola sme už obuli mokré pneumatiky, avšak neboli nové v rámci úsporného programu. Hneď sa ukázalo, že sme sa zrýchlili o dve sekundy na kilometer lebo sme robili vyrovnané časy v absolútnom poradí.



Do tretieho kola sme vstupovali overiť si intermédiá a ich funkčnosť v daždi. Po obutí sme zistili to, že označenie pneumatík slik, intermédiá a mokré im naozaj patrí, pretože ten rozdiel tam bol.

Na tých mokrých sme bolí najrýchlejší, intermédiá nás spomalili sekundu na kilometer a prakticky celý deň silno pršalo a bola zima. A čo sa týka slikov, tak sme strácali zhruba 1,7 sekundy na kilometer.

Nakoniec sme došli do cieľa víťazne v skupine a v absolútnom poradí sme dokončili preteky na 4. mieste, kde po prvom kole sme boli na 8. mieste v absolútnom poradí. To znamená, že tie mokré gumy nás posunuli na štvrté miesto v celkovom hodnotení.

Časový rozdiel od umiestnenia na pódiu nebol veľký, ale fakt je, že nás to ani tak veľmi nezaujímalo, skôr sme sa zamerali na porovnávanie pneumatík a ich technických vlastností.



Dojazd do cieľa rely bol v pohode. Dostali sme sa 10 bodov pred Trněného a opäť s dobrým pocitom sme odchádzali domov. Upevnili sme si pozíciu v triede a išli sme sa pripravovať na dôležitú domácu rely v Košiciach.


Ďakujem pekne Igorovi sa poskytnutie rozhovoru a prajem mu vela šťastia na Pražskom rallyšprinte..

Miro Relovský





Diskusia k článku

Najnovšie galérie

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri