Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  WRC

Na Sardínii uvidíme rekordný počet WRC špeciálov

Friday, 22. 04. 2011 - 14:16, Katarína Ďurecová   

Na Sardínii uvidíme rekordný počet WRC špeciálov

Na Sardínii by sa malo na štarte objaviť až 21 WRC špeciálov. Okrem Cirtroenov a Fordov tu totiž svoje WRC špeciály po prvý krát predstaví i značka Mini.

Citroen nasadí na túto rally 5 WRC. V továrnom tíme budú samozrejme štartovať Sébastien Loeb a Ogier, ďalej sa na Sardínii objaví i Petter Solberg a o zvyšné dva sa podelia Peter van Merksteijn Jr. a Peter van Merksteijn Sr., ktorí budú štartovať spolu v tíme Van Merksteijn Motorsport.

Willy Weyens;d1-loeb-121.jpg

Fordov na Sardínii uvidíme 10, čo je najvyšší možný počet, ktorý už pred sezónou avizoval Malcolm Wilson. Za továrny tím nastúpia ako obvykle Mikko Hirvonen a Jari-Matti Latvala, v Stobarte bude tento krát štartovať až päť pilotov - Matthew Wilson, Henning Solberg, Mads Ostberg ku ktorým pribudnú ešte PG Andersson a Jevgenij Novikov. V tíme Munchis bude štartovať Federivo Villagra, Dennis Kuipers bude opäť hájiť farby Ferm Powertools WRT. Posledným jazdcom s Fordom Fiesta WRC je Khalid Al-Qassimi, ktorý nastúpi za Abu Dhabi WRT.

Ford;21140.jpg

Na Sardínii sa konečne dočkáme i premiéry WRC špeciálov z dielne Mini. V továrnom tíme nastúpia Kris Meeke a Dani Sordo, okrem nich sa ešte s týmto autom na štarte objavia Armindo Araujo a Daniel Oliveira. Okrem nich by s Mini WRC mali štartovať i Piero Longhi ale najmä Patrik Flodin, ktorý túto správu potvrdil na svojej internetovej stránke.

MINI Motorsports;

Na Rally Sardínia sa bude odohrávať i ďalšie kolo šampionátu SWRC, čo znamená, že sa tam predstavia napríklad Martin Prokop, Ott Tänak, Nasser Al-Attiyah, víťaz z Jordánska Bernardo Sousa a Frigyes Turán. Všetci títo jazdci budú štartovať za volantom Fordu Fiesta S2000. So Škodou Fabia S2000 sa predstaví úradujúci šampión IRC Juho Hänninen a jeho tímový kolega Herman Gassner Jr., Karl Kruuda a Eyvind Brynildsen. S Fiatom Grande Abarth Punto S2000 bude štartovať Albert Llovera.

Enrique Gijón;dsc0927.jpg

Na tejto rally sa odohrá i ďalšie kolo WRC Academy, čo znamená, že sa tam predstaví i 18 mladých a talentovaných pilotov. Sú medzi nimi napríklad i víťaz z Portugalska Egon Kaur, ďalej známy írsky talent Craig Breen, Yeray Lemes, ktorého sme mohli minulý rok vidieť v JWRC, Brit Alastair Fisher, Austrálčanka Molly Taylor či Čech Jan Černý.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri