Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  WRC

Na Rally Portugal je prihlásených 75 posádok

Thursday, 24. 02. 2011 - 16:18, Katarína Ďurecová   

Na Rally Portugal je prihlásených 75 posádok

Na rozdiel od nadchádzajúcej Rally Mexiko, na ktorej uvidíme iba 25 posádok, v Portugalsku ich uvidíme až 75 a z toho 15 posádok bude štartovať s WRC špeciálmi.

Okrem klasických jazdcov, ktorí sa nachádzajú v tímoch, ktorých štart na Rally Portugal bol už dopredu známy, sa môžeme tešiť napríklad na premiéru Petera van Merksteijna Jr. za volantom Citroenu DS3 WRC, premiéru za volantom WRC špeciálu, tento krát z dielne Fordu, si odbije aj Bernanrdo Sousa. Armindo Araujo, ktorý v tejto sezóne avizoval štarty s Mini WRC sa v Portugalsku napokon predstaví s Mini S2000, ktoré v štartovej listine figuruje pod názvom Mini John Cooper Works. Rovnako je to aj s Danielom Oliveirom a jeho Brazil World Rally Teamom.

Prodrive;mini-wrc-high-front-3q.jpg

Portugalská rally síce nie je zaradená do šampionátu SWRC, ale aj napriek tomu na štarte pár posádok s týmito autami uvidíme. Jedná sa napríklad o domáceho Bruna Magalhaesa s Peugeotom 207 S2000, Reného Kuipersa s Fordom Fiesta S2000, Bernharda Ten Brinkeho alebo mladého estónskeho talenta Karla Kruudu, ktorého sme minulý rok mohli vidieť ešte v JWRC. Obaja títo jazdci budú štartovať za volantom Škody Fabie S2000.

Tibor Szabosi;co8c1515-3.jpg

Rally Portugal je taktiež druhým podujatím šampionátu PWRC. Predstavia sa tu napríklad víťaz zo Švédska Martin Semerád s Mitsubichi Lancerom Evo IX alebo Patrik Flodin a Anders Grondal so Subaru Imprezami STi. Za volantom Mitsubichi Lancera Evo IX uvidíme ešte aj napríklad Ukrajincov Oleksandra Saliuka, Alekseja Kikireshka a Valerija Gorbana. Poliaka Michala Kosciuszka, Fína Jukku Ketomakiho, Ukrajinca Jurija Protasova a Mexičana Ricarda Trivinha, ktorý mal vo Švédsku problém s neplatnou licenciou uvidíme za volantom Mitsubichi Lancera Evo X. So Subaru Impreza STi ešte uvidíme Haydena Paddona z Nového Zélandu, ktorý minulý rok podával zaujímavé výkony ako jeden z jazdcov Programu Pirelli Star Driver, alebo Taliana Gianlucu Linariho.

Vladislav Maschl;img-1462-2.jpg

Portugalská rally je taktiež úvodným podujatím WRC Academy. S dvadsiatimi Fordmi Fiesta R2 sa tam predstaví 20 mladých nádejných pilotov medzi ktorými sú napríklad Čech Jan Černý, Egon Kaur z Estónska, Ír Craig Breen, ktorý minulý rok podával veľmi zaujímavé výkony, Španiel Yeray Lemes, ktorého sme minulý rok mohli vidieť v JWRC, Švéd Fredrik Ahlin, Francúz s pre Francúzov typickým rally menom Sébastien Chardonnet, alebo Austrálčanka Molly Taylor.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri