Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  ERC

Na Rally Liepaja aj ženský súboj!

Wednesday, 29. 01. 2014 - 14:27, Zdenka Frývaldská   

Na Rally Liepaja aj ženský súboj!

Už len pár posledných hodín ostáva do štartu druhého kola ERC na Rally Liepaja. Do bojov medzi chlapmi budú mať čo povedať aj dve ženy!

 

Zdenka Tamášová;img-1479-7.jpg

Ekaterina Stratieva vs. Inessa Tushkanova. Aj takýto súboj sa naskytne fanúšikom motoršportu na druhom podniku európskeho šampionátu v Lotyšsku. Aj keď bulharská pretekárka Stratieva je z posledných šiestich sezón známa z vozidla Citroen C2 R2, na Rally Liepaja odštartuje na silnom aute Subaru Impreza. Za sebou má prvé testy, ktoré sa však uskutočnili v nepríjemnom počasí. "S autom som prešla 40 testovacích kilometrov a mám zmiešané pocity. Všetko je pre mňa nové. Navyše moje prvé kilometre sme absolvovali v tme, blate, hmle a daždi. Bude to ako ďalší začiatok, ktorý v mojej pretekárskej kariére otvorí novú kapitolu," zhrnula 31-ročná Bulharka.

inessa.jpg

Na "druhej strane" bude proti nej stáť Ukrajinka, hviezda mnohých mužských časopisov, Inessa Tushkanova. 26-ročná pretekárka presedlala v minulej sezóne zo svojho Mitsubishi 9. generácie do VW Polo, v ktorom absolvovala ruský DMACK Cup. Návrat do Mitsubishi, no tentoraz Evo X,  teda nebude jednoduchý. "Nepriaznivé počasie spôsobilo, že na prvé testy vo Fínsku sme čakali až tri týždne. Auto a spolujazdec (Sergei Larens) sú pre mňa nové, takže urobíme čo je v našich silách. No je to pre mňa fyzicky i psychicky veľmi náročné," prezradila Inessa.

Ktorá z dvojice pretekárok bude v Lotyšsku úspešnejšia? Nechajme sa prekvapiť...

scoo

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri