Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Okruhy

Na Pragách R1 budú v Zolderi pretekať prví klienti

Saturday, 22. 06. 2013 - 11:49, Martin Trenkler   

Na Pragách R1 budú v Zolderi pretekať prví klienti

Medzinárodný seriál pretekov automobilov na okruhu Supercar Challenge je tento víkend v Belgicku na známom okruhu Zolder. Na rovnakom mieste a v rovnakom čase sa bude konať aj ďalšia medzičasom aj Slovákom známa séria Superstars. Obe série sa len pred pár týždňami premiérovo predstavili domácemu publiku na SlovakiaRingu.

2013-pragar1-premiera-slovakiaring-supercar-challenge-06.jpg

Belgičanov však tento víkend svojou prítomnosťou potešia aj mená ako Vitantonio Liuzzi, Giancarlo Fisichella and Mika Salo. Bývalí jazdci F1 stále dokážu premeniť preteky na nevšedný zážitok. No nie len oni, ale aj Praga R1, ktorá do víkendových pretekoch v kategórii superlightov nastupuje hneď 3x. V kokpite troch R1 sa tu predstaví Danny van Dongen za fabrický tím Praga Racing. Druhý a tretí špeciál v pretekoch povedú klienti. V tíme Blue Berry to bude Berry van Elk a dvojica Robert De Graaf a Phillippe Ribbens v tíme Foundation DERT.

CEO Praga Cars Dušan Malý sa pred začiatkom víkendových pretekov v Belgicku vyjadril: "Tento víkend je pre značku Praga veľmi dôležitý. Praga R1 je skvelé pretekárske auto, ktoré už svetu ukázalo svoje výnimočné jazdné vlastnosti a sexepíl. Teraz je čas dokazovať svetu aj mimoriadnu spoľahlivosť a prevádzkovú efektivitu. A to najlepšie dokážeme priamo v ostrých pretekoch v boji s konkurenciou..."

Zolder je po Spa-Francorchamps druhý najznámejší pretekársky okruh v Belgicku. Postavili ho v roku 1963. V 70. a 80. rokoch sa tu konalo spolu 10 pretekov Formule 1 ako Veľká Cena Belgicka. Miesto je, žiaľ, neslávne známe aj tragickou haváriou Gillesa Villeneuva, ktorý tu v roku 1982 zahynul v kvalifikácii do Veľkej Ceny. Dnešný Zolder je však podstatne iné a bezpečnejšie miesto pre motoršport, pre nové štandardy bezpečnosti ho v rokoch 2006-2007 prebudovali. Následne sa tu objavili super rýchle automobilové série ako Champ Cars a FIA GT a FIA WTCC.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri