Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

Na Liptov sa teším, priznáva mladý Jačišin

Tuesday, 22. 10. 2024 - 18:41, Public relations   

Na Liptov sa teším, priznáva mladý Jačišin

Veľké finále slovenského národného šampionátu automobilových súťaží už tento víkend hostí Liptov. Jakub Jačišin do súťaže vyštartuje znova so skúseným Emilom Horniačkom. 

 

T. Szabosi;jm1a6705-2.jpg

Štartom na finálovom podniku Medzinárodných majstrovstiev Slovenska, ktorý sa koná nasledujúci víkend na Liptove, sa pre mladého prešovského pretekára Jakuba Jačišina končí iba druhá kompletná majstrovská sezóna. Sezóna do ktorej nastúpil s novou technikou a so skromnými ambíciami. Do finále však môže vyštartovať so vztýčenou hlavou! Dokázal sa vypracovať medzi tri najlepšie posádky v absolútnom hodnotení „dvojkoliek“ (2WD) a v Triede 6 mu patrí priebežne druhé miesto v oboch národných šampionátoch (MMSR aj MSR). Navyše je vo svojich 24-rokoch priebežne hodnotený ako najlepší juniorov doterajšieho priebehu MSR 2024. „Ešte to nie je definitívny výsledok sezóny a na Liptove tak mám o čo bojovať,“ vraví skromne Jakub, ktorý aktuálnu sezónu štartuje s vozidlom Ford Fiesta Rally4 v Triede 6.

T. Szabosi;jm1a6719-4.jpg

Rally Liptov síce hlási už dvanásty ročník, no v tých predošlých rástol z nižších úrovní a vôbec prvýkrát je tak súťaž zaradená nielen do Majstrovstiev Slovenska, ale pripadla jej aj čestná pozícia národného finále. „Štartoval som tu ešte, keď sa jazdilo iba MRC-čko a aj vlani, keď bola súťaž zaradená do slovenského pohára (SRP),“ hovorí Jakub Jačišin pred aktuálnym štartom. „Poznám ten najkratší úsek v Sliačoch, no tie ostatné sú prakticky nové. Trate však vyzerajú veľmi zaujímavo a ich charakter mi celkom vyhovuje. Aj preto sa do Liptova teším.“

T. Szabosi;asf73050-1.jpg

Pilot tímu GART do sezóny vyštartoval so spolujazdcom Igorom Plichtom, no v priebehu roka sa situácia vyvinula tak, že Igor aktuálne sám bojuje o majstrovský titul v SRP a tak sa na sedadle Fordu Fiesta Rally4 vystriedalo niekoľko spolujazdcov. Naposledy v Moldave, ktorú Jakub vnímal ako výbornú prípravu na Liptov, sedel vedľa v kokpite Matúš Lejko. Pre Liptov sa však Jakub dohodol znova so skúseným Emilom Horniačkom, s ktorým už štartovali v Košiciach a v Dobšinej. „Každú príležitosť jazdiť s Emilom si veľmi vážim. Stále sa učím a spolupráca s Emilom je pre mňa tou najlepšou školou,“ priznáva nádejný Prešovčan, ktorý nezaprie vášeň pre automobilové súťaže.

T. Szabosi;jm1a6815-1.jpg

Dodajme, že 12. ročník Rally Liptov 2024 začína slávnostným štartom už tento piatok (25. októbra) podvečer na námestí v Liptovskom Mikuláši. V sobotu potom na posádky čaká osem rýchlostných skúšok na trati dlhej 74 ostrých kilometrov (312 km celkom). Cieľ je v sobotu popoludní v Liptovskom Mikuláši o šestnástej hodine.

T. Szabosi;jm1a6676-2.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri