Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  WRC

Na ktorých podujatiach WRC uvidíme Tänaka, Novikova a Henninga Solberga?

Friday, 25. 04. 2014 - 17:47, Katarína Ďurecová

Na ktorých podujatiach WRC uvidíme Tänaka, Novikova a Henninga Solberga?

Ako už je v posledných sezónach zvykom, najviac WRC špeciálov v štartovom poli a tým pádom i najrozsiahlejší klientský program prevádzkuje M-Sport Malcolma Wilsona. Poďme sa teda pozrieť, ktoré známe tváre sa v tejto sezóne ešte pravdepodobne objavia za volantom Fiesty RS WRC, či Fiesty R5.

Henninga Solberga sme po pomerne dlhej pauze vo WRC mohli vidieť na Rally de Portugal, kde obsadil výborné piate miesto a ukázal, že i napriek svojmu veku do starého železa ešte rozhodne nepatrí. Solberga sme v tejto sezóne s najväčšou pravdepodobnosťou nevideli naposledy, Nór sa zrejme objaví za volantom Fordu Fiesta RS WRC i v Sardínii a v hre je dokonca (s výnimkou Argentíny) i celý zvyšok sezóny. „Malcolm (Wilson) má pre mňa voľné auto na Sardíniu a sme blízko k uzavretiu dohody. Dúfam, že absolvujeme všetky zvyšné podujatia okrem Argentíny. To je mojím snom", hovorí starší z bratov Solbergovcov.

Vladislav Maschl;mg-0048.jpg

„Rally je mojou veľkou vášňou. Som dostatočne dobrý na to, aby som bol v top 3 na svete, pokiaľ mám to správne auto. Stále dúfam, že môžem byť aspoň dvojkou v nejakom tíme. Chcem ukázať, aký rýchly môžem byť", hovorí ako vždy sebavedomý Solberg a vracia sa ešte na chvíľku k absolvovanej Rally de Portugal: „Fiesta, za volantom ktorej som pretekal v Portugalsku, bola jedným z najlepších áut, aké som kedy riadil."

O štarte v Sardínii za volantom Fiesty RS WRC sa hovorilo i v prípade Otta Tänaka. Estónsky jazdec však túto informáciu dementoval s tým, že bude radšej štartovať za volantom Fordu Fiesty R5, čo znamená, že namiesto jedného štartu vo WRC si bude môcť dovoliť tri. Dôvodom je primárne snaha o čo najväčšie zžitie sa s novým spolujazdcom Raigom Molderom, keďže havária tejto posádky na Rally de Portugal prišla práve po ich chybe v komunikácii. Zžívanie sa tejto posádky najbližšie uvidíme na Rally Argentina, kde bude dvojica Tänak - Molder štartovať za volantom už zmienenej Fiesty R5.

Vladislav Maschl;dsc-1573.jpg

Jevgenija Novikova sme vo WRC pretekať nevideli od posledného podujatia minuloročnej sezóny - Wales Rally GB 2013. Mladý Rus v danej sezóne štartoval za Qatar M-Sport World Rally Team a sezóna sa mu (pekne povedané) príliš nevydarila a tak nebolo príliš veľkým prekvapením, že v tíme Malcolma Wilsona sa v tejto sezóne už neobjavil. Vypadá to však, že Novikov tento rok aspoň jednu šancu predsa len dostane: „Plán je pokúsiť sa o to, aby štartoval na Rally Finalnd. Jednalo by sa len o jednorazovú záležitosť, ktorá je súčasťou dohody, ktorú máme z minulého roka", komentoval situáciu Malcolm Wilson.



Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri