Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  WRC

Na Korzike Citroën nasadzuje továrenský Citroën C3 R5

Saturday, 31. 03. 2018 - 11:48, Ľuboš Kašický   

Na Korzike Citroën nasadzuje továrenský Citroën C3 R5

Po mesiacoch vývoja sa francúzska značka rozhodla nasadiť na domácej Korzike nový zákaznícky produkt, ktorý má najvyššie ambície v triede RC2 a šampionáte WRC2.

 


Veľkonočný víkend tento rok dal pokoj štvorkolesovým zbraniam na pretekárskych tratiach a preto sa môžeme nadýchnuť pred náročným budúcim víkendom, kedy sa okrem F1, FE, IndyCar, či aj Rally Šprintu v Kopné jazdí tiež ďalší podnik MS v rely na Korzike.

A práve kľukaté úzke a zradné asfaltové cestičky na stredomorskom ostrove si Citroën vybral za miesto, kde otvorí nový program WRC2. Od septembra 2017 Francúzi intenzívne pracovali na C3 R5-ke, ktorú chcú ponúkať v rámci zákazníckeho programu. Najlepšiu reklamu jej však urobia, keď v továrenskom tíme Stephane Lefebvre absolvuje úspešne sezónu vo WRC2.

c3r502.jpg

„Stephane je skúsený perspektívny mladý pilot, ktorý sa aktívne podieľal na vývoji nového auta a v tomto roku absolvuje sedem podnikov v rámci šampionátu WRC2," vraví šéf tímu Pierre Budar. Vedľa Lefebra sa do druhého auta posadí úradujúci francúzsky národný šampión Yoann Bonato, ktorý však bude štartovať ako súkromník.

c3r501.jpg

Nová C3-ka R5 tak vstupuje do silno obsadenej triedy RC2, kde kraľuje Škoda Fabia R5 spolu s Fordom Fiesta R5. Ambície má však aj Hyundai i20 R5, či Peugeot 208 T16 R5. Vlani na Korzike vyhrala Mikkelsen na Fiabii R5 a Kopecký mal problémy s riadením. Tento rok si to chce Honza Kopecký vynahradiť a Lefebvre bude mať preto ťažkú úlohu.

WRC2 absolvuje rovnakú trať ako silnejšie „beštie" WRC, ktorá má dvanásť meraných úsekov a 333 ostrých kilometrov (piatok štyri eresky, sobota šesť a v nedeľu dve). Oproti vlaňajšku je tu 64% nových tratí a najdlhší úsek má 55 kilometrov (ide sa v nedeľu ako RS11)! Prvá ereska štartuje v piatok 6.apríla dopoludnia o 9:50 hod. a meria hneď 49 km.

Mimochodom, Citroën C3 R5 bude aj v rukách predjazdca, ktorým je Francúz Alexandre Bengué.

ŠTARTOVÁ LISTINA 

ITINERÁR - Korzika 2018



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri