Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

Na konci RS1 sa rozpršalo

Saturday, 02. 05. 2015 - 22:02, Public relations   

Na konci RS1 sa rozpršalo

Úvodná rýchlostná skúška 22. Rally Prešov je úspešne za nami, posádky čakal divácky atraktívny okruh v Ľuboticiach. Prvý prejazd posádky absolvovali za svetla, druhý sa bude jazdiť za tmy čo bolo veľmi zaujímavé hlavne z pohľadu divákov, ktorí v hojnom počte lemovali trať tejto rýchlostnej skúšky.

V nej sa darilo poľskej dvojici Grzegorz Grzyb - Robert Hundla na Forde Fiesta WRC, ktorá vyhrala pred súrodencami Jarom a Erikom Melichárkovcami. Na treťom mieste skončil Pavel Valoušek s Veronikou Havelkovou na Škode Fabia S2000. V triede 3 vyhrala Tomáš Ondrej, pred Tiborom Cserhalmim. O jedno kolo menej urobil Koňuch, ktorému bol nakoniec pridelený náhradný čas.


Hlasy po RS1:
Gryzb: „Chvíľu sa nám šmýkalo, chvíľu pneumatiky držali, ale išlo sa dobre. Bola to taká skúška na zahriatie."

Melichárek: „Trať bola šmykľavá a keď mám zhodnotiť svoj výkon, tak bol zahrievací."

Drotár: „Mali by sme lepší čas, ale na trati bola veľmi hustá premávka. Jazdil sme traja na kope a musel som sa prispôsobiť tempu. Nič nenarobím, také sú mestské okruhy."

Béreš jun.: „Je to veľmi zlé. Znovu sa nám odlieval benzín, takže sme veľa stratili. Som z toho nešťastný."

Kukučka: „Veľmi zle nás odštartovali. Pustili nás tesne za Béreša, zrazu priletel Drotár. Dával smerovky, nevedel som či ide alebo nie. Bol to chaos."

Majerčák: „Mám taký pocit, akoby nám nefungoval predný diferenciál. Stále jedno predné koleso prehrabuje. Išiel odtiaľ biely dym. Uvidíme, čo bude ďalej."

Valoušek: „Išli sme dve a pol kola za Trencsényim. Prášil a nič sme poriadne nevideli. Takže smola."

Ondrej: „Bolo to šmykľavé a trochu som sa rozjazdieval, lebo od Egera som v tomto aute nesedel. Čas je slušný, som spokojný."

Cserhalmi: „Na zahriatie dobré. V pohode."

Fusko: „Odštartovali sme na prejazdový režim, takže som počas rýchlostky musel zapínať súťažný. Určite sme tým niečo stratili, ale inak to bolo dobré."

Hanuš: „Trochu sme sa rozbehli. Akurát nám prášilo auto pred nami, takže som presne nevidel, kde sú pneumatiky. Potom je človek trochu rozladený, ale inak to bolo dobré."

Konečný: „Prvé kilometre boli extrémne náročné. Niečo také sme s týmto autom ešte nešli. Bola to nová skúsenosť a zároveň veľká radosť."

Lapdavský: „Rovnaký čas ako Konečný. Išlo sa mi celkom slušne. Šmýkalo sa viac, ako som čakal."

Chvála: „Prvé kolo som išiel opatrne, bál som sa toho. Dve sekundy za Fuskom je dobré. Na dvoch miestach som išiel veľmi opatrne a ďalšie kolá boli vždy lepšie. Hlavne, že sme netrafili žiadny obrubník."

Koňuch: „Máme problém s brzdami, prepadol sa mi pedál. Neodjazdili sme všetky kolá, dnes je koniec."

Koiš: „Bolo to celkom dobré. Nevedeli sme, či bude sucho alebo mokro. Rely ešte iba začína."

Greguška: „Išlo sa dobre. Pneumatiky sa pomaly zohrievali a v treťom kole už naozaj držali. Postupne sme posúvali brzdné body."

Béreš sen.: „Začalo sa nám to prehrievať, ale my sa nevzdáme. Budeme bojovať."

Špavelko: „Prehrieva sa nám auto. Musíme to rýchlo riešiť."

Tlačové stredisko, 22. Rally Prešov

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri