Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Vrchy

Na Ecce Homo takmer bez problémov

Friday, 13. 06. 2014 - 10:41, Zdenka Frývaldská   

Na Ecce Homo takmer bez problémov

Z košickej Jahodnej do českého Šternberku sa počas uplynulého víkendu „presťahovali" aj obaja jazdci Autotechna Racing Teamu - Jaro Baránek a Tomáš Mády. Spoločne si vychutnali jazdecky i divácky najobľúbenejší český kopec Ecce Homo Šternberk.

Tibor Szabosi;h7p9731-1.jpg

Legendárny kopec Ecce Homo, na ktorom sa už vyše 30 rokov konajú majstrovstvá Európy, mali v tejto sezóne možnosť absolvovať opäť aj slovenskí jazdci a to v rámci slovenského kopcového šampionátu. Na štarte nechýbala ani dvojica Jaro Baránek a Tomáš Mády reprezentujúca Autotechna Racing Team. Jediné Ferrari a jediná Kia medzi súťažnými vozidlami, tak to sú práve znaky, vďaka ktorým týchto jazdcov určite nikto neprehliadne.

Tibor Szabosi;h7p0432-1.jpg

Ako to už na majstrovstvách Európy býva, na súťažiacich čakali v sobotu dve tréningové a v nedeľu dve súťažné jazdy. Počasie sa proti minulému víkendu rozhodlo otočiť o 180 stupňov a na jazdcov si doslova posvietilo. A to horúcimi slnečnými lúčmi s teplotou vyše 30 stupňov, ktoré občasne naozaj zvyšovali adrenalín v krvi. Náročné podmienky však skvele zvládol Jaro Baránek jazdiaci medzi historickými vozidlami, keď na svojom Ferrari 308 GT4 Dino porazil všetkých slovenských súperov a obsadil v domácom historickom šampionáte prvé miesto. O niečo náročnejšie to mal v majstrovstvách Európy i vo FIA Zóne strednej Európy, kde sa zišla celá špička skvelých jazdcov. Napokon si vo svojej triede C3 prišiel po tretie miesto.

Tibor Szabosi;h7p9837-2.jpg

V triede E1 do 2000 ccm, v ktorej jazdí Tomáš Mády, pribudol na tejto súťaži nový jazdec. Tým sa stal Rakúšan Diethard Sternad, ktorý na svojej Alfe Romeo nedaroval súperom ani sekundu a v rámci majstrovstiev Slovenska si odniesol prvé miesto. Tomáš tentokrát bojoval s prehrievaním motora spojeným s poklesom výkonu svojho vozidla a pomôcť sa mu s tým snažil aj Martin Juhás a to celkom úspešne. Jazdec si napokon okrem ďalších bodov za tretie miesto vylepšil aj svoj najlepší čas z minulého roka a to o pol sekundy.

Tibor Szabosi;h7p0500-1.jpg

Obaja jazdci určite nebudú s veľkým nadšením spomínať na dlhé, u historikov až 3,5-hodinové čakanie za dojazdom zvyšných vozidiel do cieľa. Navyše v tejto horúčave, bez možnosti skryť sa pred silným slnkom. Už teraz sa teda tešia na svoje ďalšie súťaže, ktorými budú pre Tomáša kopec Huty a pre Jara v tom istom termíne Majstrovstvá Európy v Slovinsku.

zt

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri