Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  IRC

Na Cypre sa nakoniec o titul pobijú „iba“ piati jazdci

Saturday, 29. 10. 2011 - 18:22, Katarína Ďurecová   

Na Cypre sa nakoniec o titul pobijú „iba“ piati jazdci

Štartová listina na cyperskú rally je i napriek koeficientu 2 pomerne chudobná a obsahuje iba 35 posádok, z čoho 12 z nich nastúpi so špeciálom kategórie S2000. Záverečné podujatie tohtoročnej sezóny IRC, v ktorom sa bude rozhodovať o titule, štartuje už tretieho novembra.

Najviac S2000 špeciálov už ako takmer tradične nasadí Škoda, tento krát ich bude deväť. Až štyria jazdci Škody môžu ešte získať titul a všetkých štyroch na Cypre i uvidíme. Konkrétne sú to Jan Kopecký, Freddy Loix, Andreas Mikkelsen a čerstvý šampión SWRC a obhajca titulu IRC Juho Hänninen. V súvislosti s Hänninenom však IRC Rally Radio prišlo s informáciou, že Fín na Cyprus určite odcestuje ale to, či do samotnej rally i nastúpi ešte nie je isté. Ďalšími jazdcami (či jazdkyňami) za volantom Fabie S2000 budú Karl Kruuda, Patrik Sandell, Burcu Cetynkaya a nemecká dvojica Mark Wallenwein a Matthias Kahle.

Tomasz Bugiel;barum-2010-0113.jpg

Veľmi zaujímavo sa k celej situácii ohľadne boja o titul postavil Peugeot, ktorý do pretekov nasadí len dve autá a z toho za volantom jedného z nich bude sedieť v našich končinách neznámy domáci jazdec Doros Loucaides. Za volantom toho druhého bude sedieť Thierry Neuville, ktorý teda bude proti jazdcom Škody bojovať sám, bez Guya Wilksa a najmä Bryana Bouffiera a to i napriek tomu, že Francúz stále mal matematickú šancu na titul.

Jeden S2000 špeciál bude mať na cyperských tratiach i Ford. Usadne do neho obhajca víťazstva na tejto rally - katarský jazdec Nasser Al-Attiyah.

Luboš Kubele;neuville35-jpg-1.jpg

Čo sa týka ostatných jazdcov, tak na Cypre bude štartovať i vedúci jazdec hodnotenia dvojkoliek Stefano Albertini a taktiež i druhý muž tohto hodnotenia Jean-Michel Raoux, ktorý sa iste ešte pokúsi zdramatizovať boj o titul v tejto kategórii. Ďalej to bude ešte Japonec Toshihiro Arai, či maďarskí jazdci Vizin Laszlo a Janos Puskadi a ako už je dobrým zvykom, nesmie chýbať ani Harry Hunt.

Kompletnú štartovú listinu nájdete tu a pripomenutie toho, ako sú na tom všetci kandidáti na titul a za akých okolností môžu titul získať, nájdete v tomto článku. V prípade, že sa chystáte matematicky prepočítavať šance jazdcov sami, nezabudnite na to, že body z Cypru sa násobia dvomi a jazdcom sa počíta iba sedem najlepších výsledkov.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri