Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  IRC

Na Circuit of Ireland len osem špeciálov S2000

Wednesday, 04. 04. 2012 - 10:41, Katarína Ďurecová   

Na Circuit of Ireland len osem špeciálov S2000

Už o necelé dva dni odštartuje tretie kolo IRC - Circuit of Ireland Rally, ktorá - ako už názov napovedá - sa uskutoční na írskom asfalte. Na štart tohto podujatia sa postaví 39 posádok, z čoho len osem z nich bude štartovať za volantom špeciálu kategórie S2000.

Najväčšie a najsilnejšie zastúpenie bude mať ako je už takmer tradíciou Škoda, ktorá na toto podujatie nasadí päť špeciálov S2000. Za volantom továrenskej Fabie S2000 sa objaví dvojica Juho Hänninen a Jan Kopecký, čo znamená, že továrenský tím Škody sa v tomto roku po prvý krát predstaví v plnom zložení. Na štarte ich doplní i priebežný líder šampionátu a úradujúci šampión IRC Andreas Mikkelsen z tímu Škoda UK, mladý Nemec Sepp Wiegand s tímu Škoda Deutschland a taktiež i domáce želiezko v ohni Robert Barrable.

Radek Vojtěchovský;img-6501-4.jpg

Na štarte sa zásluhou francúzskeho tímu Sainteloc objavia i dva Peugeoty 207 S2000 najnovšej špecifikácie štartujúce pod názvom Peugeot 207 S2000 Rally 2. Za volantom prvého z nich sa objaví asi najväčšia vychádzajúca domáca hviezda a zrejme i najväčšie domáce želiezko v ohni - úradujúci šampión WRC Academy a priebežný líder šampionátu SWRC Craig Breen a za volantom druhého Peugeotu 207 S2000 Rally 2 uvidíme mladého a talentovaného Francúza Mathieua Arzena. Posledným špeciálom kategórie S2000, ktorý na tomto podujatí odštartuje, je Ford Fiesta S2000 za volantom ktorej sa predstaví britský jazdec Alastair Fisher, ktorý pred pár dňami triumfoval v prvom kole WRC Academy na Rally de Portugal a je teda vedúcim jazdcom tejto kategórie.

Na štarte sa inak až na jednu výnimku v podobe francúzskeho jazdca Roberta Consaniho predstavia len jazdci z Ostrovov; zo známejších mien spomeňme napríklad Martina McCormicka, Johnyho Greera, Daniela Barryho, alebo Marka Donnellyho. Pôvodne sa hovorilo i o tom, že na svojom domácom podujatí by sa mohol objaviť i momentálne nejazdiaci jazdec Prodrivu Kris Meeke, z toho nakoniec ale kvôli rôznym finančným a iným dôvodom zišlo.

Kompletnú štartovú listinu tohto podujatia nájdete tu.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri