Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

Moznerovci majú doma bronz zo seriálu Liqui Moly Winter Cup

Thursday, 16. 02. 2012 - 11:40, Miroslav Majláth   

Moznerovci majú doma bronz zo seriálu Liqui Moly Winter Cup

Zimný trojdielny rally seriál je už dnes minulosťou. Bronzový pohár za absolútne poradie prvého ročníka seriálu Liqui Moly Winter Cup však už naveky bude zdobiť vitrínu Radovana Moznera.


Zdenka Tamášová;img-6090-3.jpg

Po tom, čo Rado vstúpil do seriálu v rámci prvého kola piatou priečkou, už v druhom prišlo podstatné zlepšenie a bolo z toho pódiové umiestnenie. „Prvé kolo som sa iba s novým Mitsubishi Lancer EVO X spoznával a nevedel som ešte presne kde sú jeho hranice, nechcel som ho hneď rozbiť, alebo mu nejako ublížiť, tak som sa v podstate iba vozil. Pred druhým kolom však už napadol prvý sneh a keďže som mal aj trochu viac času, išiel som sa s mišiakom pošmýkať. Výsledok sa okamžite dostavil a mi sme brali pohár za tretie miesto," rozhovoril sa Rado Mozner.

Tibor Szabosi;co8c8129-5.jpg

Pred posledným kolom patrila Radovi so synom tretia priečka v priebežnom poradí seriálu, s tým, že rovnaký počet bodov mala ešte jedna posádka a tak sa malo rozhodovať na tratiach posledného kola. Po tom, čo celú Európu zasiahli kruté mrazy, ale aj silné sneženie, bolo jasné, že seriál Winter Cup si naozaj zaslúži svoje meno. Súťažná trať bola poriadne zmrznutá, v podstate celá na ľade a snehu. Keďže podľa propozícií nebolo možné použiť pneumatiky s hrotmi, všetci mali rovnaké podmienky a všetkým to aj rovnako a poriadne šmýkalo. V takomto prípade víťazia skúsenosti a tých má Rado Mozner za tie dlhé roky na rozdávanie. Všetky ich v tomto prípade využil vo svoj prospech a aj keď to v cieli tretieho kola stačilo „iba" na štvrté miesto, v celkovom poradí seriálu Liqui Moly Winter Cup Mozneropvcom patrí tretie miesto a aj zaslúžený pohár zdobiaci domácu vitrínu.

Tibor Szabosi;co8c8124-5.jpg

„Ja som veľmi spokojný. Toto posledné kolo bolo asi najťažšie, všade bolo kopa snehu a ľadu, ale tak to má na zimnej súťaži byť. Toto je to čo pred sezónou potrebujeme, zajazdiť si na normálne zabezpečenej trati. Proti nám stála konkurencia na naozajstných rally autách a mi sme jazdili na sériovej EVO X. Ten kto tomu rozumie vie, že sériovka a upravené rally auto je neskutočný rozdiel. Som navyše rád, že sa mi podarilo zasvätiť do tajov rally aj môjho syna s ktorým budeme tvoriť počas nadchádzajúcej sezóny súťažnú dvojicu a rád by som sa aj poďakoval organizátorovi za prípravu pekného seriálu, toto je cesta ktorou sa podľa mňa treba aj naďalej uberať. Je to príležitosť aj pre mladých, začínajúcich jazdcov ako by sa mohli dostať k pretekaniu. Dúfam, že o rok sa opäť na Winter Cupe stretneme,"
ukaončil rozprávanie Radovan Mozner starší.

Tibor Szabosi;co8c9601-6.jpg



Diskusia k článku

Najnovšie galérie

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri