Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

Moravský dabl posunul Valouška do čela MSR

Saturday, 17. 06. 2017 - 22:50, Ľuboš Kašický   

Moravský dabl posunul Valouška do čela MSR

Zabudnite na drysty, že história sa neopakuje. Svoje o tom vie Martin Koči po víkendovej Rally Hustopeče, ktorá sa jazdila zároveň aj ako dvojkolo slovenského majstráku.


Prehrať v poslednej ereske je vždy ťažké. Martin Koči (Styllex Motorsport) v piatok večer viedol, no drobná chyba a následný defekt v polnočnej ereske spláchla tridsať bodov za etapové víťazstvo nepríjemným „slejvákom". „Bola to moja chyba," sypal si popol na hlavu Martin. Nevinne preletel retardér mimo trať, no ako sa ukázalo problém neboli smiešne sekundy, čo tým stratil, ale pomalý defekt pravého predného kolesa. Martin s Filipom sa rozhodli koleso nemeniť, no do cieľa došli so stratou, ktorá ich v piatok skopla až na tretie miesto.

hu07.jpg

Martin naštartovaný nespravodlivosťou piatkovej etapy odviedol výbornú prácu aj v sobotu. Prakticky celú sobotu slovenský majstrák viedol. Zabudnite však na drysty o tom, že sa história neopakuje. Opakuje sa! Zasa prišla posledná rýchlostná skúška a Košičan znova stratil prvé miesto v prospech Pavla Valouška! Kruté!

hu08.jpg

Defekt v prvej etape totiž spôsobil veľké rozpätie na štarte druhej etapy a to sa vypomstilo v poslednej rýchlostke. Počasie bolo v sobotu celkom zmierlivé, no v poslednej ereske sa „vyřádilo" naplno. Ešte v úvode dvanástky sa ako tak dalo, no dážď silnel a každá posádka mala vlastne iné podmienky. A to tentoraz rozhodlo. Nehovoriac o tom, že vlastne všetci mali obuté gumy do sucha.

hu09.jpg

Waldo pred poslednou ereskou druhého dňa strácal na Martina približne sedem sekúnd, no divoké podmienky na poslednej ereske mu zahrali do karát a rozdiel v cieli bol medzi oboma rivalmi osemnásť sekúnd, ktoré rovnako, ako včera vzali Kočimu vedenie v poslednej ereske. Nuž a na to treba ozaj pevne nervy.

hu05.jpg

Na druhej strane Pavel Valoušek (Icari Rally Team) zajazdil výborne a teraz mu zahralo do karát aj šťastie a zvíťazil zaslúžene. „Takúto rely v Hustopečích som ešte nezažil, aby počasie hralo tak proti nám pretekárom. Na druhej strane však super závod," zhodnotil Waldo v cieli, ktorý sa vďaka dvojitému víťazstvu dostal pohodlne do čela priebežného poradia slovenské rely šampionátu.

hu03.jpg

Až tretí dnes v slovenskom majstráku skončil Grzegorz Grzyb (Rufa Sport). Poľský pretekár v piatok kraľoval prvej sekcii a o výsledok ho pripravil defekt na štvrtej ereske. V sobotu mal Grzegorz problémy s motorom a nedal lepšie, ako tretie miesto. Škoda, lebo sme mohli vidieť ešte dramatickejší súboj o vedenie. „Od prvej eresky sa dnes trápime s výkonom motora a nevieme, kde je problém," posťažoval si Poliak, ktorý aj napriek tomu bral body za tretie miesto v MSR.

h06.jpg

Veľmi pekné štvrté miesto a pekné body si v oboch dňoch vyjazdil Vlasto Majerčák (L Racing) podobne, ako piaty Tomáš Kukučka (KL Racing). Naopak vyslovene sa tentoraz trápil Igor Drotár. Hustopeče mu nesadli a Prešovčan statočne bral aj body za ôsme miesto. „Treba nielen vedieť vyhrávať, ale aj vedieť prehrávať," získal si svojim sympatickým spôsobom na svoju stranu divákov Igor Drotár. Mimochodom ôsme miesto vôbec nie je zlý výsledok v tak nabitej konkurencii.

hu02.jpg

V triede 3 sme v piatok videli fantastický výkon Petra Gavláka (IMAXX), ktorý sa pretlačil až medzi elitu a do absolútneho čela v triede. Prišla však sobota a všetko sa zmenilo. „V piatok sme ťažili zo správnej voľby pneumatík a vyhli sa nám všetky problémy," vraví Peter. „Dnes sa išlo vysoké tempo a na deviatke sme pravým zadkom chytili trochu strom. Natlačilo nám to blatník na koleso a tak sme zastali a skontrolovali situáciu. Stratili sme asi minútu a bolo rozhodnuté." Gavlák tak klesol v slovenskom majstráku za svojho rivala Lukáša Matěnu (KIT Racing), ktorý triedu 3 napokon aj vyhral.

hu11.jpg

V triede 5 MR vyhral Fero Fusko (Kesko Racing). Triedu 6 znova ovládol Martin Kysucký (MR Autosport) a triedu 11 Marek Špavelko (L Racing).

res-leg2-hu17-1.jpg

Absolútnymi víťazmi sa stala továrenská posádka JanKopecký a Pavel Dressler, ktorí víťaznú šnúru s Fabiou R5 ťahajú už dva roky! Druhá bola posádka Vaška Pecha a Petra Uhla (EuroOil) a tretí v tesnom súboji s Valouškom skončili napokon Miro Jakeš a Marcelou Ehlovou (A-Team).

standings-msr17-husto.jpg

Slovenský rely šampionát pokračuje v polovici júla piatym podnikom v Lubeníku.

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri