Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Vrchy

Model EV Concept, inšpirovaný modelom NSX, sa chystá „dobyť“ Pikes Peak

Tuesday, 21. 06. 2016 - 18:31, Public relations   

Model EV Concept, inšpirovaný modelom NSX, sa chystá „dobyť“ Pikes Peak

Honda sa s plne elektrickým modelom EV Concept, inšpirovaným modelom NSX, zúčastní medzinárodných pretekov do vrchu Broadmoor Pikes Peak 2016 v triede modifikovaných elektromobilov. EV Concept sa vyznačuje ďalším vývojovým stupňom experimentálneho, plne elektrického hnacieho ústrojenstva so 4-motorovým systémom Super Handling All-Wheel DriveTM (SH-AWD®), ktorý na Pikes Peak vlani zvíťazil v triede Challenge Exhibition.

74506-nsx-inspired-ev-concept-ready-to-charge-up-pikes-peak.jpg

Concept bude pilotovať Tetsuya Yamano, ktorý vlani zvíťazil v triede elektrických prototypov, založených na CR-Z. Hnacie ústrojenstvo vygeneruje trikrát väčší výkon systému ako vlaňajší elektrický prototyp a je zabudované do karosérie NSX.

„Automobil dolaďujeme na Pikes už niekoľko týždňov a jeho výkonnosť sa nám podarilo výrazne zlepšiť," povedal Tetsuya Yamano. „Pre nás je cťou, že na Pikes môžeme súťažiť v tomto historickom, jubilejnom ročníku. Je to podujatie, ktoré rešpektujú fanúšikovia pretekov na celom svete."

Vývoj 4-motorovej jednotky

V snahe o dosiahnutie ideálneho ovládania vozidla pracuje spoločnosť Honda R&D už vyše 20 rokov na vývoji technológie „Super Handling". Použitím samostatných dvojmotorových jednotiek (TMU), mozgov športového hybridu SH-AWD na každej náprave, dosiahla Acura nezávislé rozdelenie krútiaceho momentu do všetkých štyroch rohov - skutočné delenie krútiaceho momentu na všetky kolesá. Tím na základe skúseností z vlaňajších pretekov zmodernizoval systém riadenia hnacieho ústrojenstva a dosiahol presnejšiu reguláciu pohonu každého kolesa.

74505-nsx-inspired-ev-concept-ready-to-charge-up-pikes-peak.jpg

Jedinečná technológia športového hybridu SH-AWD Acury využíva vlastnosti jedinečnej odozvy a regeneračnú schopnosť elektromotorov na ďalšie zdokonaľovanie systémov delenia krútiaceho momentu, ktoré sú momentálne využívané v NSX. Koordináciou a riadením všetkých dynamických systémov vrátane elektronického posilňovača riadenia (EPS), pomocníka pre stabilitu vozidlaTM (VSA®) a systému Sport Hybrid SH-AWD dokáže systém dosiahnuť ideálne charakteristiky ovládania za každej jazdnej situácie.

Concept je s výkonnými elektromotormi a 4-motorovým delením krútiaceho momentu vynikajúco pripravený na zvládnutie 156 zložitých zákrut, ktoré musí vodič zvládnuť na pretekoch Pikes Peak.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri