Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Vrchy

Mladý talent na Ožďanoch

Sunday, 03. 07. 2022 - 20:46, Radovan Szabosi   

Mladý talent na Ožďanoch

Len 16 ročný Ján Boldiš so svojim golfom štvrtej generácie ani tento rok nechýbal na štartovnej listine PAV Oždianske Serpentíny.

„Na tomto kopci štartujem už druhý krát a patrí medzi moje obľúbené. Hneď ako sa spustilo prihlasovanie som neváhal a poslal prihlášku. Rovnako sa na aute začali robiť menšie úpravy. Trénovať som pred týmto pretekom veľmi nemohol, kvôli nedávnemu úrazu, ktorý skončil mojou rukou v sadre. Ani úraz ma však nezastavil v tom, aby som na mojom golfe pracoval, “ hovorí Janko.

Tibor Szabosi;asr66738-4.jpg

V sobotu, po odštartovaní prvej tréningovej jazdy, bolo vidieť, že sa Janko aj po menšej prestávke opäť s autom zžil a chce sa vo svojej triede dostať na čo najlepšiu priečku.

„Už v prvej sobotňajšej tréningovej jazde som vedel, že dokážem v triede zabojovať. Technika počas celej soboty držala a ja som sa snažil zrýchľovať, zvykať si na nové úpravy a nové gumy na aute.“

Tibor Szabosi;asr64100-3.jpg

V sobotu Janko dokázal v dvoch ostrých jazdách obhájiť 2. miesto v triede NP1 a 3. miesto v celkovom poradí SKP. V nedeľu bol najmladší jazdec pripravený odštartovať naplno a zajazdiť ešte lepšie časy ako v sobotu.

“Najlepšie sa mi jazdilo v nedeľu, čo bolo vidieť aj na mojich časoch. Všetko bolo skvelé až na ukrutné teplo, ktoré trápilo nie len mňa, ale aj ostatných jazdcov. V ostrých jazdách sme sa s konkurenciou naťahovali o stotiny. Vedel som, že rovnako ako v sobotu, tak aj v nedeľu budem schopný zabojovať o umiestnenie v prvej trojke triedy, čo sa nakoniec aj podarilo. “

Tibor Szabosi;asr65165-3.jpg

Po dvoch tréningových a dvoch ostrých nedeľných jazdách si len 16 ročný Janko odnáša 3. miesto v triede a celkovo 3. miesto v SKP (Slovenský kopcový pohár).

„Na Oždany som prišiel hlavne vyskúšať auto, nové obutie a získať nové skúsenosti. V kútiku duše som si však hovoril, že zabojujem o umiestnenie v prvej trojke. Nakoniec sa mi v triede podarilo obhájiť  v sobotu 2. miesto a v nedeľu 3. miesto, kedy sa mi takisto podarilo umiestniť aj na 3.mieste v SKP. Chcem sa veľmi pekne poďakovať všetkým, ktorí ma podporovali. Vďaka patrí najmä môjmu otcovi a rodine, bez ktorých by som na štarte týchto krásnych pretekov určite nestál, “ hovorí Janko s nadšením.

Bohuslav Štrauch;dsc-1992-1.jpg

Martin Bergel

Fotogaléria y podujatia

Tibor Szabosi;asr65718-7.jpg

Bohuslav Štrauch;dsc-4068-1.jpg

Tibor Szabosi;asr65790-5.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri