Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

Mitsubishi Martina Kočiho bude mať v Prešove štartovné číslo 2

Thursday, 27. 06. 2024 - 17:50, Public relations   

Mitsubishi Martina Kočiho bude mať v Prešove štartovné číslo 2

Rally Prešov patrí do slovenského kalendára rally už od roku 1976, ale nekonala sa každý rok. Aj pred 27. ročníkom, ktorý sa ide tento rok, bola štvorročná prestávka. Meno Koči sa objavilo v prešovskej štartovnej listine už v roku 1983, keď bratia Peter a Michal na Škode 120 LS so štartovným číslom 228 skončili štvrtí v triede N +A1 - Škoda . Martinov otec, však Rally Prešov vyhral ako spolujazdec Enrica Bertoneho v roku 1998 s Toyotou Celica.

T. Szabosi;jm1a1034-1.jpg

Martin Koči bol v absolútnom poradí v Prešove trikrát druhý, dvakrát veľmi tesne. V roku 2017 o 6,7 sekundy za Pavlom Valouškom juniorom a v roku 2019 o 6,6 sekundy za Grzegorzom Grzybom. Vlani vyhral Martin Koči v Prešove MSR s dvojkolkou Peugeot 208 Rally4 a skončil tretí v absolútnom hodnotení.

T. Szabosi;asf72794-3.jpg

V piatok 28. júna 2024 čaká na posádky administratívne preberanie a obhliadka trate. Štart bude v sobotu 29. júna 2024 ráno pred deviatou hodinou. Organizátori pripravili dva úseky, ktoré sa dopoludnia pôjdu v smere Zlatá Baňa – Červenica a Lúčina – Abranovce. Popoludní sa pôjde v opačnom smere. Každý úsek sa odjazdí dvakrát, teda spolu osem rýchlostných skúšok s celkovou dĺžkou 74 kilometrov. Predpokladaný cieľ súťaže, na cieľovej rampe pred mestskou športovou halou v Prešove, je v sobotu o šestnástej hodine.

M. Bobko;760a9195.jpg

Posádka tímu Styllex Martin Koči – Petr Tešínský v tejto sezóne štartuje so vzácnym historikom, ktorý preslávil najmä Tommi Mäkinen v roku 1996. Fínsky štvornásobný majster sveta vtedy získal s Mitsubishi Lancer Evo III skupiny A svoj prvý titul.

T. Szabosi;jm1a3968-1.jpg

Na predchádzajúcich dvoch podujatiach slovenského šampionátu to úplne nevyšlo na stupne víťazov, v Podkopnej Lhote sa poškodil záves kolesa a v Tatrách posádku Styllexu zdržalo zaváhanie v úvodnej nočnej okruhovej skúške. V Tatrách sa však podarilo s historickým Mitsubishi Martinovi s Petrom vyhrať dve rýchlostné skúšky v absolútnom poradí pred súčasnými špičkovými autami a v počte vyhraných skúšok je Martin Koči v slovenských majstrovstvách na druhom mieste za Melichárkom.

T. Szabosi;jm1a1483-2-1.jpg

„Na Rally Prešov sa veľmi teším, vždy je to veľmi pekná súťaž a dúfam že to tak bude aj tento rok. Budeme sa snažiť ďalej dolaďovať auto a azda by sa nám mohol podariť aj solídny výsledok. To však nie je aktuálne naša priorita. Verím že k tratiam príde mnoho fanúšikov a spoločne si to užijeme“, povedal pred štartom Martin Koči.

T. Szabosi;jm1a4099.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri