Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Okruhy

Michaela Pešková na premiérovom Slovakiaringu

Sunday, 11. 07. 2010 - 19:43, T. Szabosi   

Michaela Pešková na premiérovom Slovakiaringu

Historicky premiérového podujatia okruhového seriálu majstrovstiev Slovenska na Slovakiaringu v Orechovej Potôni sa zúčastnila v triede D4 nad 2000 ccm na Ferrari F430 aj automobilová pretekárka Michaela Pešková. Spolu s ďalšími pretekármi po absolvovaní voľného tréningu bojovala o umiestnenie v dvoch jazdách.

 Tibor Szabosi;co8c9422.jpg

Do prvých pretekov nastúpila zo siedmej pozície, ktorú získala v kvalifikačnom tréningu. Po nie moc vydarenom štarte ju posunul na ôsmu pozíciu Andy Studenič na Porsche, ktorý však po dvoch kolách musel odstúpiť pre poruchu prevodovky. Prvé preteky dojazdila nakoniec na šiestej pozícii. „Mala som tak trochu aj šťastie, že Filip na DTM a Andy na Porsche preteky nedokončili, pretože po nevydarenom štarte som nebola moc spokojná. Vzhľadom k tomu, že vo Ferrari nemám spojku ani systém Launch Control, nie je pre mňa jednoduché dobre odštartovať." povedala Michaela.

 Tibor Szabosi;co8c0629.jpg

Na rošte druhých pretekov stála Michaela na šiestej pozícii pred Rudom Machánkom na Porsche. Na štarte druhých pretekov zavládol chaos pre skorý štart Dicka Květňanského, ktorý Michaela dokázala využiť a vybojavala jednu pozíciu. Vývoj pretekov bol veľmi napínavý. Michaela sa ocitla v súbojoch o umiestnenie s poliakom Maxom Stancom, Zdenom Mikuláškom a Rudom Machánkom. V závere pretekov sa Michaela dostala pred Ruda Machánka a obsadila tak piate miesto. „Jazdilo sa mi veľmi dobre, auto bolo výborne pripravené a aj ja som bola v celkovej pohode. Veľmi mi pomohlo, keď som jazdila za Zdenom Mikuláškom, ktorý ma potiahol a dokázala som si pred Rudim Machánkom získať väčší náskok." skonštatovala Michaela po druhej jazde.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri