Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Okruhy

Misano bude náročné, krotí očakávania Rosina

Thursday, 30. 06. 2022 - 18:26, Radovan Szabosi   

Misano bude náročné, krotí očakávania Rosina

Dejiskom tretieho podujatia sezóny GT2 Europen Series 2022 je Misano, kde Štofi Rosina vlani vyjazdil tretie miesto. Teraz prichádza ďalšia výzva.

Na domácom výsledku v Zeltwegu si rakúska značka KTM veľmi zakladala a úspech novej kombinácie posádky Štofiho Rosinu s Nitranom Filipom Sládečkom zanechal pozitívny dojem. Tak sa stalo, že slovenská dvojica na čele so Štofim Rosinom sa v Misane znova postaví spoločne na štart za volantom KTM X-Bow GT2 tímu True Racing by Reiter Engineering, aby bojovali o ďalšie body do dobre rozbehnutej sezóny.

gt2-ml-02.jpg

Italský okruh blízko pobrežia Jadranského mora oslávi v tomto roku abrahámoviny a väčšina fanúšikov si ho spája skôr s MotoGP. Kombinácia rýchlych a technických úsekov je však priam stvorená pre preteky športových automobilov, ktoré sa sem často vracajú. Napokon svoje o tejto trati vie aj Štofi, ktorý tu už neraz štartoval. „Vlani sa nám v silnej konkurencii podarilo získať pódium a boli sme najrýchlejší na KTM.  Rozdiely v časoch na kolo boli pritom veľmi tesné, čo sa dá predpokladať aj tento rok. Na Jadrane očakávame vysoké horúčavy, no našťastie sa naše preteky jazdia v milosrdnejších časoch. Aj tak to však bude náročné pre pilotov i techniku,“ rozumne krotí prílišné očakávania najúspešnejší slovenský okruhový pretekár Štofi Rosina.

b70i7946-low-2.jpg

Na rozdiel od ostatných víkendov GT2 sa v Misane obidva preteky jazdia už v sobotu. Štart prvých je naplánovaný na 10:20 CET, takže skončia ešte predpoludním. Aj čas druhého štartu je veľmi priaznivý, keď je naplánovaný na 18:40 CET. Predpovede síce napovedajú hodnoty pod tridsať stupňov, no aj tak je lepšie sa vyhnúť popoludňajšej kulminácii. Priaznivý čas má aj piatková podvečerná kvalifikácia, ktorá už veľa napovie o rozložení síl. Výsledkom na Red Bull Ringu Rosina so Sládečkom na seba upozornili a konkurencia si ich bude o to pozornejšie strážiť. To však sľubuje ešte napínavejšie preteky. Ako sa slovenskej posádke bude v Misane dariť, môžeme sledovať live na webovom streame Fanatec GT2 Europen Series.

gt2-ml-12.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri