Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Okruhy

Miro Konôpka získal poľský vytrvalostný titul

Tuesday, 07. 09. 2010 - 09:55, T. Szabosi   

Miro Konôpka získal poľský vytrvalostný titul

Slovenský automobilový pretekár Miro Konôpka si do svojej bohatej zbierky môže zaradiť ďalší triumf. Počas víkendu sa stal Majstrom Poľska vo vytrvalostných pretekoch automobilov na okruhu. V Poznani sa mu spolu s Andym Studeničom v Porsche 997 GT3 RSR podarilo vyhrať preteky pred rýchlou dámskou posádkou Karolina Lampel-Czapkovou a Michaelou Peškovou na Renaulte Mégane. Až za touto poľsko-slovenskou dvojicou prišli do cieľa domáce tandemy na Porsche Miekos/Myszkowski a Gawarecki/Kiviak.

p9050048.jpg

Miro tak po titule vo vytrvalostných pretekoch Majstrovstiev Zóny strednej Európy -FIA CEZ 2010 Circuit Endurance Trophy, ktorý potvrdil pódiovým umiestnením na posledných pretekoch FIA CEZ na Panoniaringu v Maďarsku - získal ďalší titul vo vytrvalostných pretekoch.

 p9040012.jpg

V dvoch krátkych šprintových pretekoch bol Miro Konôpka na 1. a 3. mieste. Ďalší člen tímu ARC Bratislava Matej Konôpka obsadil 5. a 6. miesto. Poľský titul v šprintoch obhájil domáci jazdec Max Stanco na Ferrari F430, Miro Konôpka skončil na 2. mieste v celkovom poradí.

cimg2210.jpg

Posádku ARC Bratislava navštívil v Poznani v boxoch aj Radowan Kordecki, ktorého meno si slovenskí priaznivci pamätajú z Ceny Slovenska. Tam absolvoval hrôzostrašne vyzerajúcu nehodu svojho Ferrari, pri ktorej utrpel zranenie panvovej kosti a popáleniny 2. a 3. stupňa. Z nehody si pamätá veľmi málo, bol však šokovaný z nemocnice v Dunajskej Strede, kde od neho pýtali akúsi „kartičku", aby mu mohli po havárii urobiť röntgen......Keby však na neho nedohliadala v Poznani jeho manželka, už by určite sedel v nejakom aute. Tej však musel sľúbiť, že do konca roka dá pretekaniu pokoj, ale v budúcej sezóne chce štartovať znovu, dokonca už na prvých vytrvalostných pretekoch roka 2011, na 24-hodinovke v Dubaji. V mene všetkých slovenských motoristických fanúšikov sme mu zaželali skoré uzdravenie.

ARC Bratislava

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri