Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Okruhy

Miro Konôpka v kvalifikácii v Dubaji na 3. mieste

Thursday, 09. 01. 2014 - 21:21, Public relations   

Miro Konôpka v kvalifikácii v Dubaji na 3. mieste

Slovenský automobilový pretekár Miro Konôpka už po deviaty raz štartuje na dubajskej 24-hodinovke. Na miestnom Autodrome už má za sebou kvalifikáciu a môže sa tešiť za zajtrajší štart vytrvalostných pretekoch.

 

Tibor Szabosi;gh7p7730-2.jpg

Vo farbách nemeckého tímu Car Collection Motorsport 2 obsadil Miro Konôpka v kvalifikácii 3. miesto v rámci triedy 997, určenej pre vozidlá Porsche 997 Cup. V 15-minútovej kvalifikácii sa za volantom Porsche s číslom 45 stihli vystriedať len najrýchlejší jazdci tímu Peter Schmidt a Miro Konôpka. Okrem nich sa počas 24-hodín dostanú za volant ešte aj Ingo Vogler, Dr. Wofgang Kemper a Sebastian Kemper. A práve Miro Konôpka potvrdil svoje bohaté skúsenosti a znalosť tohto okruhu a v kvalifikácii zajazdil čas 2:06,144 min, čo nemeckému tímu zaručilo 3. miesto na štartovom rošte. Konôpka pritom dokázal zdolať aj zvučné mená, napríklad štvornásobného víťaza Porsche Supercupu Patricka Huismana, Poliaka Roberta Lukasa či Čecha Vladimíra Hladíka.

Miro Konôpka bol po kvalifikácii spokojný a už sa teší na štart, ktorý je na pláne o 11:00 SEČ: „Som rád, že aj v takej silnej konkurencii som dokázal podať slušný výkon. Všetci, čo v GT niečo znamenajú, sú v Dubaji. Kvalifikácia síce v 24-hodinových pretekoch nie je až taká dôležitá, ale dobrý výsledok poteší. Uvidíme, čo dokážeme v pretekoch. Moji tímoví kolegovia sú síce trochu pomalší, ale skúsení a spoľahlivý, tak sa nám hádam v rámci triedy podarí dobrý výsledok."

Tibor Szabosi;gh7p7000-2.jpg

Na štarte týchto prvých významných pretekov nového roka nebudú chýbať najznámejší jazdci GT kategórie na svete. Jeroen Bleekemolen, Bernd Schneider, Gianmaria Bruni, Toni Vilander, Stefan Mücke, Darren Turner, Emmanuel Collard, Marc Basseng či Rob Huff - skvelá spoločnosť špičkových pretekárov zabojuje na deviatom ročníku 24-hodinových pretekov v Dubaji o stupienok najvyšší.

Race Pro Media

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri