Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Okruhy

Miro Konôpka v Daytone nedokončil

Thursday, 09. 02. 2012 - 23:03, Daniel Mandzi   

Miro Konôpka v Daytone nedokončil

Slovenský automobilový pretekár Miro Konôpka má za sebou už aj štvrtý štart na slávnej 24-hodinovke Rolex 24 At Daytona 2012 v USA. Vo farbách amerického tímu MCM však cieľ pretekov nevideli. Ich Porsche 997 GT3 Cup vypovedala po 15 hodinách službu prevodovka .

1-63.jpg

Miro Konôpka z toho samozrejme nemal radosť: „S prevodovkou sme začali mať problémy už po 3 hodinách, stratili sme 1.a 2.stupeň, auto sme tak museli pri pitstopoch roztláčať. Ráno sa už pokazila prevodovka definitívne. Prevodovky sú už dlhodobo Achilovou pätou všetkých Porsche. My sme nedokončili už tretiu 24-hodinovku v poradí pre jej poruchu. Na 24h Spa budeme musieť do pretekov dať úplne novú skriňu. Celkovo som však rád, že som tu štartoval, bola to 50 edícia v poradí a všetci hodnotili štartové pole triedy GT ako najsilnejšie v histórii Daytony."

3-45.jpg

Značka Porsche napokon v Daytone slávila úspech, keď obsadila kompletné pódium. Víťazmi sa stali páni z tímu Magnus Racing, Lally / Lietz / Potter / Rast. Tradičný súper z posledných rokov, značka Ferrari, sa musela tento rok uspokojiť až s piatym miestom v cieli.

Doma v Bratislave je však už v plnom prúde príprava na novú sezónu vo vytrvalostnej sérii Blancpain Endurance Series 2012, kde ARC Bratislava a Miro Konôpka bude štartovať s  novým Porsche GT3R. Prvé povinné testy novej techniky i posádky sú v pláne 20-21.marca na okruhu Paul Ricard.

2-58.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri