Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Okruhy

Miro Konôpka opäť Majstrom SR!

Monday, 25. 10. 2010 - 09:32, T. Szabosi   

Miro Konôpka opäť Majstrom SR!

Slovenský automobilový pretekár Miro Konôpka sa po dvoch rokoch opäť stal Majstrom Slovenskej republiky vo vytrvalostných pretekoch automobilov na okruhu. Stačilo mu na to 3. miesto v záverečných pretekoch sezóny, ktoré sa išli v rámci Invicta Epilogu na Masarykovom okruhu v Brne.

Marián Bazala;epilog-589.jpg

Miro Konôpka si do svojho Porsche 997 GT3 RSR zobral do posádky skúseného Poliaka Teodora Myszkowského, Čecha Vladimíra Hladíka a Andreja Studeniča. Spoločne boli po troch hodinách na 3. mieste slovenského šampionátu, najväčší súper Mira Konôpku v boji o titul Rudo Machánek skončil až za ním.

 Marián Bazala;epilog-571.jpg

Nový slovenský šampión pochválil kvalitné zloženie tímu i prípravu na preteky: „Nemohli sme nič nechať na náhodu, stavil som na skúsených pretekárov, ktorí ani pod tlakom neurobia chyby. Opäť sa mi výborne podaril štart, dostal som sa dokonca aj pred Štefana Rosinu, ktorého tam zdržali súperi. Štofi však bol ako vždy veľmi rýchly a potom mi ušiel, no ja som vedel, že musíme dôjsť do cieľa a zabodovať. Tomu sme podriadili našu taktiku."

 Marián Bazala;epilog-1192.jpg

Aj keď preteky MSR sa skončil po troch hodinách, Invicta Epilog pokračoval druhou polovicou. Naše Porsche sa bilo o 6. miesto v celkovom poradí s tímom Menx, no potom 2 hodiny pred koncom zaštrajkovala prevodovka a Vladimír Hladík musel auto odstaviť v boxoch.

 Marián Bazala;epilog-1973.jpg

Zimná sezóna sa pre nového majstra nekončí, nasleduje reprezentácie Slovenska na rôznych medzinárodných podujatiach po celom svete. Najbližšie sa Miro Konôpka so svojim tímom ARC Bratislava vydá do senegalského Dakaru na africkom kontinente, kde sa pôjde na novom okruhu Baobabs vytrvalostná šesťhodinovka pod názvom „200 kôl Dakaru 2010".



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri