Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Okruhy

Miro Konôpka odštartuje na 24h Dubaj 2013

Friday, 21. 12. 2012 - 10:55, Daniel Mandzi   

Miro Konôpka odštartuje na 24h Dubaj 2013

Automobilový pretekár Miro Konôpka nebude ani tentoraz chýbať na 24-hodinových pretekoch v Dubaji v Spojených arabských emirátoch. Vytrvalostné preteky, ktoré píšu svoju históriu od roku 2006, tak nebudú ani tento rok bez nášho najúspešnejšieho vytrvalostného jazdca. Zatiaľ na nich nechýbal ani raz. Úradujúci Majster Slovenska a Česka vo vytrvalostných pretekoch bude od 10. do 12. januára reprezentovať Slovensko v Dubaji v holandskom tíme Manor MP Motorsport, ktorý má množstvo medzinárodných skúseností zo seriálov DTM, GP2, Formula Renault 2.0 NEC, AUTO GP a Svetovej série značky Renault (WSR).

Petr Frýba;fryb4571.jpg

Na štart postaví Manor MP vozidlo Dodge Viper SRT10 GT, ktorého impozantný motor V10 s objemom 8,3 litra dosahuje výkon 550 koní. V posádke s Mirom Konôpkom budú Holanďania Bert de Heus, Daniël de Jong a Leon Rijnbeek. Najmä Daniël de Jong bude ťahúňom stajne, veď je to pretekár, ktorý sa v Auto GP dostal v tomto roku 3 krát na stupne víťazov a má za sebou takmer kompletnú sériu GP2, ktorá je sprievodným podujatím Veľkých cien Formuly 1.

autoklubcrbw-1-2.jpg

Na 24-hodinovke v Dubaji už Miro Konôpka so svojím tímom ARC Bratislava zanechal trvalú a výraznú stopu. V roku 2006 sa dostal na stupne víťazov a na vtedajšie 3. miesto v celkovom poradí sa mu takmer podarilo nadviazať aj v roku 2010, keď skončil na 4. mieste.

manor-mp-motorsport-viper-2.jpg

Blížiace sa preteky Dunlop 24 Dubai 2013 budú môcť aj diváci na Slovensku sledovať prostredníctvom priamych prenosov na televíznych kanáloch Sport 5 a Slovak Sport.

Petr Frýba;fryb8500.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri