Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Okruhy

Miro Konôpka na pretekoch u protinožcov

Saturday, 05. 02. 2011 - 18:41, T. Szabosi   

Miro Konôpka na pretekoch u protinožcov

Slovenský automobilový pretekár Miro Konôpka štartuje po prvý raz vo svojej dlhej a bohatej kariére na pretekoch v ďalekej Austrálii. Už dnes večer stredoeurópskeho času sa začnú 12-hodinové preteky na okruhu Bathurst, ktorý si získal svojim profilom mnoho fanúšikov po celom svete. Na Mount Panorama ležiaca 6213 metrov dlhá trať s 23 zákrutami je pre každého pretekára obrovskou výzvou. Nie je to permanentný okruh, pretože väčšina trate používa bežné cesty a niekoľko sídiel miestnych ľudí je prístupných len po jazde cez serpentíny tohto okruhu. Miro Konôpka je členom novozélandského tímu Motorsport Services Limited v ich Porsche 996 GT3 Cup spolu so Scottom O˙Donnelom a Simonom McLennanom.

Podľa Mira Konôpku tento okruh budí rešpekt: „Je to členitá trať, takmer stále sa ide hore do kopca alebo dolu z kopca. Je to taký austrálsky Nürburgring, ale medzi betónovými stenami. V serpentínach je to poriadne úzke a ak sa tam stane nejaká nehoda, tak sa to hneď zablokuje a preteky musia byť zastavené."

 bat-mirokonopka.jpg

V kvalifikácii obsadil tím s Mirom Konôpkom 14. miesto v celkovom poradí, avšak v triede B im patrí 3. priečka. Kvalifikácia bola zaujímavá svojim formátom, keď sa výsledný čas určil ako priemer časov všetkých jazdcov v tíme.

Prvé miesto na štarte a prémiu 5000 austrálskych dolárov získala posádka tímu Audi Australia Mark Eddy - Craig Lowdness - Warren Luff. Hneď potom však tento tím daroval túto prémiu a ďalších 5000 dolárov na pomoc obetiam záplav v Queenslande v Austrálii.
Miro Konôpka spomenul aj jednu zaujímavosť, s ktorou sa v našich končinách nestretávame: „Na brífingu jazdcov sme preberali hlavne Kangooro risk area, teda miesta, kde sa objavujú na trati kengury. Vraj sa často chodia pozerať na preteky a nevadia im ani diváci, takže žltá vlajka znamená, že maršáli videli kengury, mávanie žltou vlajkou, že kengury stoja za stenou a pozerajú sa na preteky a mávanie dvoma žltými znamená, že kengury sú už na trati!"

ARC Bratislava



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri