Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Okruhy

Miro Konôpka 10krát na štarte 24h Dubai

Sunday, 21. 12. 2014 - 16:37, Jozef Pisch   

Miro Konôpka 10krát na štarte 24h Dubai

V termine 8 až 10 januára 2015 štartuje desiaty ročník 24-hodinového preteku na dubajskom autodrome - Hankook 24h Dubai. 
Je len veľmi málo jazdcov,ktorí sa zúčastnili všetkých doterajších ročníkov tohto podujatia a len jediný z východnej a strednej Europy - Slovák Miro Konôpka.

S vlastným teamom ARC Bratislava štartoval Miro šesťkrát. Ked dokončili, vždy skončili v TOP 5 celkového poradia - tretí,štvrtý,piaty celkovo,čo sú najlepšie umiestnenia teamu stredoeuropskej zony v historii 24h Dubai. V roku 2014 Miro štartoval na Porsche nemeckého teamu Car Collection a skončil tretí v triede 997.

 dubai-1.jpg

V nasledujúcom ročníku bude Miro štartovať v poľskom supercupovom teame FORCH by Lukas Motorsport na novom Porsche 991 Cup so štarovným číslom 45. Posádku s Mirom tvoria Nemci Eisemann,Feige, Mexičan Ramirez a Poliak Moczulski. 
MK: „ V triede 997 štartuje 18 cupových Porsche s mnohými vynikajúcimi pilotmi z Carrera cupu či Supercupu,určite nebude ľahké dobre sa umiestniť,ale pri troche šťastia by sme chceli opäť bojovať o podiové umiestnenie v našej triede.

fryb8001.jpg

Atmosféra 24-hodinových pretekov je fantastická,kto ju nezažil ťažko to pochopí. Určite by som radšej išiel s mojim teamom ARC Bratislava,ale mali sme problemy  s motorom nášho Porsche a tak som sa rozhodol pre štart s Poliakmi, ktorých dobre poznám z našich CEZ podujatí. Ja mám Dubai veľmi rád,s ARC sme tu dosiahli pár výborných výsledkov a dodnes ma mrzí ten smolný rok 2009, ked sme 10 hodín viedli celkové poradie a stratili sme víťazstvo 40min pred koncom kvôli havarii"



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri