Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

Miňo Slamčík si po roku opäť vyskúšal Rallye Tatry

Thursday, 01. 06. 2023 - 12:01, Miroslav Majláth   

Miňo Slamčík si po roku opäť vyskúšal Rallye Tatry

Revúčan Miňo Slamčík práve v Poprade debutoval na rally tratiach. Teraz sa sem opäť vrátil, v tomto prípade do Slovenského Rally Poháru. S rovnakým autom a novou spolujazdkyňou.

 

Tibor Szabosi

V minulom roku pri premiére na Rallye Tatry bojoval Miňo v rámci Regionálneho Rally Poháru. V tomto roku poskočil o stupienok vyššie a zaradil sa medzi súťažné posádky bojujúce o body v rámci Slovenského Rally Poháru. Navyše vymenil predchádzajúceho spolujazdca za nežnejšie pohlavie, keď sa po Miňovom pravom boku usadila Petronela Šimčová.

Tibor Szabosi

„Je to pre nás opäť niečo nové, keďže ideme v rámci SRP, mám novú spolujazdkyňu a na aute nový podvozok. Budeme štartovať v najobsadenejšej triede, ale aspoň sa bude s kým porovnávať a zistíme ako na tom vlastne sme. Hlavným plánom je pre nás dôjsť až do cieľa,“ povedal v úvode súťaže Miroslav Slamčík.

Tibor Szabosi

Hneď po absolvovaní prvej rýchlostnej skúšky, ktorú tvoril mestský okruh v Poprade Miňo s Nelkou zaujali mnohých fanúšikov. Dôvod bol jednoduchý, dosiahnutým časom sa zaradili na druhé miesto absolútneho poradia medzi poháristami a rovnako druhé miesto im patrilo v triede RP3. Pri druhom prejazde mestským okruhom, v tomto prípade už za poriadnej tmy zase Miňo a Nelka prekvapili samých seba, keď absolvovali o jedno kolo menej. Samozrejme za tento priestupok prišiel trest a pád až na desiate miesto v triede.

Tibor Szabosi

V sobotu, na rýchlostných skúškach mimo mesta Miňo rovnako dobre bojoval. V nich si pripísal na svoje konto dve štvrté a jedno tretie miesto v celkovom poradí. V samotnej triede RP3 to bolo jedno druhé miesto a dve tretie. Žiaľ penalizácia z piatkového večera sa dohnať jednoducho nedala. Napriek tomu Miňovi Slamčíkovi a Petronele Šimčovej a ich Honde Civic FN2 patrilo v cieli deviate miesto v triede RP3.

Tibor Szabosi

„Priznám sa že som sám z tých výsledkov prekvapený. Nečakal som to, keďže Nelka sa naozaj iba učí ako diktovať. Nikdy v živote to ešte nerobila a tak jej musím dopriať nejaký čas na zaškolenie. Som z toho milo prekvapený ako sa nám to podarilo. Náš cieľ bol dôjsť do cieľa, čo sme splnili a tie časy sú bonus navyše. Chcel by som aj touto formou poďakovať všetkým partnerom MinioS Teamu, každému, kto mi akoukoľvek formou pomohol so štartom a s prípravou nášho auta. Verím, že som ich svojim výkonom potešil,“ doplnil v cieli súťaže Miroslav Slamčík.

Tibor Szabosi;asr64072-4.jpg

Miňa a Nelku teraz čakajú tri voľné víkendy, či sa po nich stretneme na Rally Prešov, to ešte uvidíme.

Miro Majláth  



Diskusia k článku

Najnovšie galérie

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri