Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  WRC

Mini chce dať príležitosť mladým talentovaným jazdcom

Thursday, 05. 08. 2010 - 00:14, Katarína Ďurecová   

Mini chce dať príležitosť mladým talentovaným jazdcom

Šéf spoločnosti Prodrive, ktorá sa bude starať o chod Mini vo WRC David Richards bude zrejme preferovať mladosť pred skúsenosťou. S Mini sú spájaní Marcus Gronholm (41 rokov) a Marko Martin (34 rokov) a Richards na to hovorí: „Je tu veľa talentov, ktorí boli roky prehliadaní a my im chceme dať príležitosť. Marko Martin pre nás v minulosti spravil veľa a Marcus je môj výborný priateľ a je to človek, s ktorým každý rád pracuje. Ale ani jeden z nich nie je mladým jazdcom a niekedy musíte riskovať a robiť riskantné rozhodnutia. Keď sme si v minulosti vybrali mladého Colina McRaea, bolo nám povedané, že nikdy nedokončí súťaž ale nakoniec sa z neho stal majster sveta. Veľmi rád by som mal v tíme britského jazdca, ale Mini je medzinárodná značka a my vyberieme toho najlepšieho jazdca, s ktorým budeme mať najväčšie šance na úspech."

prodrive.com

David Richards okrem toho aj spomenul 10 vychádzajúcich talentov rally, o ktorých zvažuje, že by im dal budúci rok šancu v Mini. Sú nimi (v abecednom poradí):

Kevin Abrring: 21-ročný Holanďan, ktorý v súčasnosti vedie šampionát J-WRC. Tento jazdec je produktom Holandskej motoršportovej federácie a je rýchly na šotoline i na asfalte.

Mathieu Arzeno: 22-ročný Francúz, ktorý prešiel do rally z pretekania na okruhoch, vďaka čomu veľmi rýchly na asfalte. Momentálne preteká v J-WRC s Citroenom C2 S1600.

Marián Bazala;ms-bulharsko-280.jpg

Pierre Campana: 25-ročný Francúz, veľmi rýchly na asfalte, ale nemá takmer žiadne skúsenosti so šotolinou. Túto sezónu zažiaril v európskom pohári Clio R3.

Keith Cronin: 23-ročný Brit, úradujúci britský šampión, ktorý je dostatočne rýchly na to, aby sa objavil vo WRC.

Hermann Gassner Jr: 21-ročný Nemec, ktorý pracuje ako mechanik, aby si mohol financovať štart na vybraných podnikoch WRC. Zaujíma sa oňho i Red Bull.

Gábor Tóth;img-0609.jpg

Adam Gould: 23-ročný Brit, ktorý bohužiaľ má finančné problémy, ale podľa spolujazdca Pettera Solberga Chrisa Pattersona, je to najlepší mladý jazdec v britskom šampionáte.

Joonas Lindroos: 25-ročný Fín, o ktorého skvelej budúcnosti je presvedčený aj štvornásobný majster sveta Tommi Makkinen. Tento rok jazdí so Subaru nedávno vyhral rally vo fínskom šampionáte.

Thierry Neuville: 22-ročný Belgičan, tento rok štartuje na vybraných podnikoch J-WRC s Citroenom C2 S1600 a IRC s Peugeotom 207 a v oboch týchto šampionátoch oslňuje skvelými výsledkami. V IRC si dokázal pripísať jedno pódiové umiestnenie a jedny preteky J-WRC vyhral.

Josef Petrů;0d3x7109.jpg

Jarkko Nikara: 24-ročný Fín, bývalý jazdec programu pre mladých jazdcov Pirelli Star Driver. Tento rok štartuje v britskom šampionáte s Renaultom Twingo R2 a podáva tam vynikajúce výkony.

Ott Tanak: 23-ročný Estónec, jazdí za Pirelli v P-WRC, vo Fínsku dokázal v tejto triede zvíťaziť a ukázal tak, že je skutočný talent.

Vladislav Maschl;img-8595-2.jpg

David Richards teda rozhodne má z čoho vyberať a zrejme budúci rok za volantom Mini uvidíme niekoho z vyššie zmienených talentovaných jazdcov. Predtým bol s Mini spájaný aj Kris Meeke, ale ten sa vyjadril, že by radšej ostal v IRC s Peugeotom, ako prešiel do WRC.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri