Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  IRC

Mikkelsen sa z chyby poučil

Tuesday, 25. 01. 2011 - 21:15, Katarína Ďurecová   

Mikkelsen sa z chyby poučil

Andreasa Mikkelsena sme si na Rally Monte Carlo moc neužili. Už v prvej poriadnej zákrute prvej rýchlostnej skúšky totiž trafil múrik a poškodil zavesenie ľavého zadného kolesa a musel odstúpiť.

„Andreas sa tu veľa naučil, o tom niet pochýb. Na toto zabudneme a začíname sa sústrediť na druhé podujatie IRC. Andreas bol kvôli tomu, čo sa stalo na prvej rýchlostnej skúške skutočne zničený, ale po rozhovore s ním je jasné, že si z toho aj veľa zobral a poučil sa. Určite sa ale toho musí naučiť ešte oveľa viac. Počul Pettera Solberga rozprávať o tom, že má v aute ten správny pocit a to je niečo, čo už rozpoznáva aj Andreas", hovorí Cathie Sleigh zo Škody UK.

Tibor Szabosi;co8c1386-2.jpg

Mikkelsen v tíme Škoda UK tento rok absolvuje celý program IRC a keďže do celkového hodnotenia sa počíta iba sedem najlepších výsledkov, tak vôbec nič nie je stratené. „Nie je to pre nás koniec sveta. Nie je to síce výsledok, s ktorým sme počítali, ale stále je pred nami ešte veľa rally. Túto rally sme vopred neurčili ako tú, na ktorej plánujeme získať veľa bodov - toto bolo Andreasove prvé predstavenie na tejto rally - takže na tom v skutočnosti nie sme ani lepšie ani horšie ako keď sme sem prišli", pokračuje ďalej Sleigh.

Tibor Szabosi;t2c9711.jpg

Na záver Cathie Sleigh hovorí aj o tom, že Mikkelsen neodletel domov, ako je to po haváriách u jazdcom zvykom, ale ostal v Monaku a pracoval ďalej s tímom: „Andreas tu ostal a stretol sa so zástupom našich zákazníkov, dílerov a hosťov. Správal sa totálne profesionálne a splnil si všetky povinnosti, ktoré mal."

Tibor Szabosi;co8c1377-1.jpg

A čo na svoje odstúpenie hovorí samotný Mikkelsen? „Je to tvrdý výsledok, samozrejme, úplne odlišný od toho, čo sme chceli. Je mi ľúto tímu, ale od teraz sa už pozeráme iba vpred. Neprišli sme tu s príliš veľkými očakávaniami, čo sa týka výsledku, ale toto rozhodne nebolo dobré. Teraz sa už ale sústredíme na Kanárske ostrovy."



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri