Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  IRC

Andreas Mikkelsen po rally strávil noc v nemocnici (+ videá)

Sunday, 08. 04. 2012 - 14:58, Katarína Ďurecová   

Andreas Mikkelsen po rally strávil noc v nemocnici (+ videá)

Andreas Mikkelsen na Circuit of Ireland rally bojoval až do dvanástej rýchlostnej skúšky o víťazstvo. V tej ale havaroval do balíkov sena pri trati a stratil 40 sekúnd, čo znamenalo, že sa musel uspokojiť s druhým miestom. Havária sa však nezaobišla ani celkom bez zdravotných následkov..

Mikkelsen sa totiž po rally sťažoval na nevoľnosť a tak bol pre istotu prevezený do nemocnice: „Po tom, čo sa Andreas sťažoval na nevoľnosť, tak bol pre istotu prevezený do nemocnice, kde sa zistilo, že má pretrhnutý pravý ušný bubienok, čo sa vylieči. Ďalším predbežným opatrením bude CT, ktoré ho čaká ráno (CT teda už zrejme prebehlo); ide však o čisto preventívne opatrenie", vyjadrila sa k celej záležitosti hovorca Škody UK Motorsport.

Dve videá z Mikkelsenovej havárie na RS12 - Lisburn si môže pozrieť po kliknutí na nasledujúce dve fotografie:

Tibor Szabosi;co8c1386-2.jpg

Katarína Ďurecová;img-2763-3.jpg

I napriek tomuto zraneniu teda Andreas Mikkelsen dokázal rally dokončiť a získať pódiové umiestnenie. V cieli, ešte pred odchodom do nemocnice, sa vyjadril nasledovne: „Juho má za sebou fantastickú rally, v ktorej nespravil žiadne chyby - musím sa pred ním pokloniť a dať klobúk dole. Mali sme šancu zvíťaziť, ale spravili sme chybu a tak sa musíme uspokojiť s druhým miestom. Čo nás pripravilo o víťazstvo, je ľavotočivá zákruta na rýchlostnej skúške Lisburn. Pršalo, povrch bol veľmi klzký a ja som stratil nad autom kontrolu a šmykom sme narazili do balíkov sena, kde sme stratili veľa času. Bol to tvrdý náraz. Bol som trochu mimo a ak mám byť úprimný, tak si z toho veľa nepamätám. Som rád, že som dokázal dokončiť posledné tri rýchlostné skúšky, pretože som sa vôbec necítil dobre", poznamenal Mikkelsen, ktorý už teraz vie, čím to bolo. „Circuit of Ireland je rally, ktorú som veľmi chcel vyhrať, tak isto ako i celý tím. Po dobrom súboji sme boli tak blízko. Je škoda, že sme nakoniec nezvíťazili, ale na druhé miesto sme získali veľa bodov a stav šampionátu stále vyzerá veľmi dobre", zakončil mladý Nór, ktorý v celkovom hodnotení vedie pred druhým Hänninenom o 18 bodov.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri