Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  IRC

Mikkelsen bude mať na Mecsek Rally výhodu (+ video z testu)

Tuesday, 06. 09. 2011 - 15:52, Katarína Ďurecová   

Mikkelsen bude mať na Mecsek Rally výhodu (+ video z testu)

Maďarská Canon Mecsek Rally je v kalendári IRC po prvý krát, čo znamená, že drvivá väčšina jazdcov ide do neznáma. V tomto smere ale bude mať výhodu Andreas Mikkelsen - jeho tím Škoda UK, o ktorého chod sa stará Škoda Rally Team Italia, má so štartom na tomto podujatí veľké skúsenosti. V minulosti na tomto podujatí, ktoré je súčasťou maďarského šampionátu, štartoval Norbert Herczig so svojim tímom Škoda Hungaria a o chod auta tohto tímu sa tak ako v prípade Škody UK taktiež staral Škoda Rally Team Italia.

„Mám rád výzvu v podobe novej rally. Ola Floene a ja máme veľmi dobrý systém rozpisu a za normálnych okolností sme rovnako rýchli pri prvom i druhom prejazde rýchlostnou skúškou. Fakt, že Mecsek Rally bude nová pre všetkých jazdcov IRC je pre nás dobrou správou a hrá nám to do kariet. Tím má s maďarskými rally veľa skúseností a ja sa už teším na to, ako sám uvidím, aké tam panujú podmienky", optimisticky sa pred Canon Mecsek Rally vyjadril Andreas Mikkelsen.

Mikkelsen sa už s maďarskými traťami aspoň čiastočne zoznámil - v Maďarsku totiž už stihol absolvovať test, s ktorého priebehom je spokojný a verí, že našiel dobré nastavenie auta na samotnú rally. Zaujímavé onboard video z tohto testu prehráte po kliknutí na nasledujúcu fotografiu:

Katarína Ďurecová;img-2618-4.jpg

O tom, ako vyzerajú maďarské trate sa vyjadril Mikkelsenov tímový šéf Pierfrancesco Zanchi, ktorý o nich vie skutočne veľa: „Maďarské trate sú obvykle veľmi rýchle. Pri niektorých rally je priemerná rýchlosť 130 km/h a Mecsek Rally je jedna z tých najrýchlejších. V kalendári IRC máme i iné rýchle rally, ako sú napríklad Zlín alebo Ypres, ale Mecsek Rally je jedinečná. Povrch je oveľa odlišnejší a rýchlostné skúšky môžu byť otvorené a široké, niekedy až pripomínajúce diaľnicu. Niekedy sú i kopcovité, ale nie až tak dramaticky ako napríklad v Sanreme."

Mikkelsen sa taktiež vyjadril, že by rád nadviazal na svoj výborný výkon z Barum Rally, kde skončil celkovo piaty a v druhý deň bol vôbec najrýchlejší a v Maďarsku by chcel skončiť ešte vyššie. Poradí sa mu to?



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri