Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Vrchy

Mikimu Čambalovi na Jankovom vŕšku horelo pod zadkom

Wednesday, 02. 08. 2017 - 21:27, Public relations   

Mikimu Čambalovi na Jankovom vŕšku horelo pod zadkom

Po špičkových výkonoch, ktoré Miki Čambal predvádzal počas tohtoročnej sezóny pretekov automobilov do vrchu, nedopadlo podujatie na Jankovom vŕšku tak, ako si predstavoval.

 

Tibor Szabosi;c30i0270-7.jpg

Na štart pretekov AUTOPOLA Jankov vŕšok 2017 sa Miki Čambal postavil opäť s vozidlom Citroën Saxo, s ktorým až doposiaľ lámal jeden rekord za druhým. Plán bol jednoznačný, pokúsiť sa prelomiť rekord v jedna šestkách aj na tunajšej trati. Nie vždy však všetko ide tak, ako si človek predstavuje.

Tibor Szabosi;c30i1217-6.jpg

V sobotných pretekoch, v úvodnej súťažnej jazde vyrobil Miki drobnú jazdeckú chybičku, ktorá ho okamžite stála nejakých pár desatín sekundy. Do druhej jazdy skúsil spoločne s jeho mechanikom Mikim Borovským trochu zmeniť nastavenia auta, ako sa však ukázalo, tento smer tiež nebol celkom správny. Mikimu v cieli patrilo druhé miesto v triede E1 do 1,6 litra.

Tibor Szabosi;c30i7370-9.jpg

Všetko sa dalo napraviť v nedeľu, počas ďalšieho kola slovenského kopcového šampionátu. Tréning prebehol v poriadku, prvá súťažná jazda však už nie.

Tibor Szabosi;c30i1947-6.jpg

„Asi v polovici trate pri zaradenej štvorke zrazu prišla rana, motor zadymil a zhasol. Hneď som vedel, že je zle. Samozrejme po kontrole, ako sa následne ukázalo, nevydržala ojnica, ktorá vybehla cez blok motora von. Našťastie dym bol iba z oleja, ktorý vytiekol na výfuk, ale som naozaj šťastný, že auto nezačalo celé horieť. Nedá sa nič robiť, aj o tomto je motoristický šport," opísal príhodu Miki Čambal.

Tibor Szabosi;c30i2294-7.jpg

Po tomto momente nasledoval už iba návrat do priestoru servisnej zóny na odťahovke a následný odjazd domov.

Miro Majláth



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri