Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Vrchy

Miki Čambal sa presekvencoval už k štyrom víťazstvám

Wednesday, 10. 06. 2015 - 09:56, Miroslav Majláth   

Miki Čambal sa presekvencoval už k štyrom víťazstvám

Mojmír Čambal vykročil do tohtoročnej sezóny pravou nohou, alebo lepšie povedané, s novou sekvenčnou prevodovkou. Oplatilo sa, Miki vyhral všetky preteky na ktorých štart sa postavil.


Tibor Szabosi;h7p6140-6.jpg

Prvé preteky zaradené do seriálu Slovenský kopcový pohár 2015 absolvoval Miki Čambal spoločne s vozidlom Citroën Saxo VTS v rámci podujatia Oždianske serpentíny v polovici mesiaca máj. Dvoj pretekom v Ožďanoch predchádzala precízna príprava vozidla. „Nič sme nechceli ponechať na náhodu a preto sme sa snažili novú sekvenčnú prevodovku, ktorú nám dodal Jožko Dohnálek, poriadne naladiť, čo sa nakoniec aj podarilo," začal s rozprávaním mechanik Mojmíra Čambala, Mikuláš Borovský. „Na pretekoch našťastie všetko fungovalo tak ako malo a Miki sa mohol plne venovať jazde."

Tibor Szabosi;0y2a3387.jpg

„Priznám sa, že pred štartom prvého tréningu v sobotu som bol naozaj poriadne nervózny. Bude prevodovka fungovať ako má, alebo nebude? Našťastie všetko išlo ako po masle, tak som sa ukludnil. V ostrých jazdách som už vedel, že ak neurobím nejakú jazdeckú chybu mohlo by to vyjsť na prvé miesto. V nedeľu to bolo ešte lepšie a tak sme domov odchádzali s dvoma víťazstvami," opísal svoje pretekárske pocity z Oždian Miki Čambal.

Tibor Szabosi;0y2a4469.jpg

Kalendár Slovenského kopcového poháru pokračoval už o dva týždne, čiže počas posledného májového víkendu podujatím Moris Cup Jahodná. Dvoj pretekov v Košiciach sa zúčastnil v podstate rovnaký počet jazdcov bojujúcich o body v rámci SKP ako v Ožďanoch, tu však na všetkých účastníkov čakala takmer raz tak dlhá trať. Navyše výhodu mali mať vozidlá s väčším výkonom motora. Miki Čambal sa však ani na Jahodnej konkurencie nezľakol a od jazdy po jazdu jazdil stále lepšie a lepšie časy. Výsledkom bolo nielen opäť dvojité víťazstvo v rámci svojej triedy, ale aj fakt, že Miki za svojim chrbtom po oba dva dni zanechal aj niekoľko silnejších vozidiel s podstatne väčším objemom motora. „Jahodná bola super. Oproti Ožďanom je tu takmer dvakrát tak dlhá trať, jazdí sa na širokom, ale aj na úzkom a presne toto sme potrebovali na odskúšanie prevodovky. S každou jazdou sa mi darilo robiť lepší a lepší čas, až som si sám sebe nadelil takmer osem a pol sekundy. Bolo to super. Rád by som poďakoval všetkým partnerom, ktorí ma podporujú a samozrejme moja veľká vďaka patrí môjmu mechanikovi. Bez jeho precíznej prípravy by moje Saxo takto nefungovalo," uzavrel rozprávanie Mojmír Čambal.

Tibor Szabosi;0y2a3385.jpg

Ďalšími pretekmi, kde budú mať možnosť diváci sledovať Mikiho Čambala pri jeho jazde budú preteky automobilov do vrchu na Pezinskej Babe začiatkom mesiaca júl 2015.

Miro Majláth

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri