Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Okruhy

Mick Schumacher dominoval na Nurburgringu

Monday, 10. 09. 2018 - 14:06, Ľuboš Kašický   

Mick Schumacher dominoval na Nurburgringu

Všetky tri preteky ôsmeho podniku ME formule 3 na nemeckom Nurburgringu sa stali korisťou mladého Schumachera, ktorý stráca už iba tri body na lídra šampionátu Angličana Ticktuma.

 

Európsky šampionát F3 je poslednou bránou na ceste do F2. Vlani ho vyhral Angličan Lando Norris, ktorého nedávno potvrdil McLaren na nasledujúcu sezónu a teraz sa o víťazstvo usiluje Mick Schumacher. Ten jazdí v tíme Prema Theodore Racing druhú sezóny v F3 a dva podniky (šesť pretekov pred koncom) nasadil drvivú „stíhačku" na Dany Ticktuma z tímu Motopark.

fiaf3-03.jpg

Od svojho premiérového víťazstva v belgickom Spa (28.júla 2018) pridáva mladý Schumacher každý závodný víkend minimálne jedno víťazstvo. Včera zaklincoval víkend na Nurburgringu čistým hetrikom. „Nemôžem byť ani šťastnejší," tešil sa mladý Mick. „Máme za sebou fantastický víkend s fantastickým autom. Tím odviedol skvelú prácu a všetci sme hrdí na naše tri víťazstvá. Už sa neviem dočkať ďalších pretekov na RedBull Ringu."

fiaf3-02.jpg

Majstrovstvá Európy majú desať súťažných víkendov po tri preteky. Spolu teda tridsať pretekov za sezónu. Do záveru nám ostávajú už iba dva súťažné víkendy a tesný trojbodový rozdiel na čele šampionátu nás núti zaostriť na záver sezóny F3. Mick Schumacher už ohlásil, že v nasledujúcej sezóne bude štartovať vo formule dva a zároveň v DTM. Titul by bol výborným bonusom na jeho ceste do F1, kde by sa mohol objaviť najneskôr o dva roky neskôr (2020-2021).

fiaf3-01.jpg

Výsledky Race1    Výsledky Race2    Výsledky Race3

fiaf3-05.jpg

fiaf3-06.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri