Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Okruhy

Michaela Pešková debutovala vo Ferrari

Tuesday, 27. 04. 2010 - 00:47, T. Szabosi   

Michaela Pešková debutovala vo Ferrari

Prvé podujatie automobilových pretekov na okruhoch v Brne absolvovala Michaela Pešková na Ferrari 430 GT. Stala sa tak ďalšou z radu mladých pretekárov, ktorí sa rozhodli prestúpiť z D4 do 2000 ccm do najvyššej triedy, ktorá sa v rámci majstrovstiev Slovenska v pretekoch na okruhoch jazdí. Pred Brnenským podujatím absolvovala sériu testovaní na tomto automobile na okruhoch v Moste a Brne, kde mala možnosť testovať pod dohľadom jazdca tímu MenX s.r.o. - Michaela Vorbu.

 Tibor Szabosi;co8c1494.jpg

Do pretekov na Masarykovom okruhu nastúpila Michaela z jedenástej pozície, ktorú vybojovala v piatkovej kvalifikácii.

„S kvalifikačným časom nie som moc spokojná. Očakávala som viac. Na mojej jazde sa pravdepodobne odzrkadlil fakt, že vo štvrtok som mala možnosť absolvovať len jeden 25 minútový voľný tréning čo bolo dosť málo. Ku tomu sa pridal aj problém s pneumatikami. Jazdila som na inej zmesi pneumatík ako vo voľných tréningoch, takže bolo potrebné zmeniť aj nadstavenie auta, čo sa nám žiaľ nepodarilo." povedala Michaela.

Tibor Szabosi;yt2c4220.jpg

Po letmom štarte sa Michaela prebojovala ešte pred nájazdom do prvej zákruty na deviatu pozíciu pred Jiřího Mičánka na Porsche. V ôsmej zákrute ale prišlo ku kolízii s bratom už spomínaného pretekára, s Tomášom Mičánkom, ktorý nedobrzdil a narazil do difúzoru Michaelinho Ferrari. Obaja skončili v hodinách avšak pre Michaelu to znamenalo „posun" na poslednú pozíciu štartového pola. V priebehu deviatich kôl sa síce ešte dokázala prebojovať z 26 miesta na 17 miesto, ale na viacej už nebol kvôli krátkosti pretekov čas.

Tibor Szabosi;co8c2267.jpg

„Som veľmi sklamaná, veľmi som sa tešila, ale keď máte kolíziu v prvom kole, ťažko sa to dobieha. Veľmi ma to rozladilo, okrem toho, problém s pneumatikami pretrvával." povedala Michaela sklamane po pretekoch.

Michaela Pešková

Tibor Szabosi;yt2c4224.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri