Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Formula 1

Mexiko zasa rozhodlo! Hamilton má piaty titul!

Sunday, 28. 10. 2018 - 21:54, Ľuboš Kašický   

Mexiko zasa rozhodlo! Hamilton má piaty titul!

Vettelova stíhačka prišla neskoro. Hamiltonovi dnes stačilo na titul dojazdiť na štvrtom mieste. V tieni majstrovského súboja bral mexické víťazstvo Verstappen na redbulle.

Deň osláv stého výročia vzniku Československa priniesol aj víťazstvo legendárneho Sebastiena Loeba v rely a piaty majstrovský titul pre Lewisa Hamiltona! Päť titulov vo formule jeden v doterajšej 69 ročnej histórii dosiahli iba legendy ako Juan Manuel Fangio a Michael Schumacher. Dnes sa k ním zaradil aj Lewis Hamilton, ktorý bude aj naďalej sedlať víťazný monopost tímu Mercedes. „Je to skvelý pocit. V Mercedese dosiahol piaty titul aj Fangio," radoval sa v cieli Angličan, ktorý na tento triumf potreboval 227 štartov, 71 víťazstiev, 81 pole position a 41 najrýchlejších kôl.

me13-10.jpg

Tento piaty titul je pre Lewisa Hamiltona o to cennejší, že jeho najväčší súperi vo Ferrari postavili najlepšie auto za posledné roky a nebyť chýb nevyrovnaného Sebastiana Vettela, tak by to bolo vyzeralo úplne inak. „Nie je to pre mňa ľahký deň," priznal Nemec. „Lewis si však titul zaslúži, lebo spolu s tímom odviedli lepšiu prácu. Gratulujem im!"

fe09-6.jpg

Vettel dnes dal do pretekov srdce a na trati vybojoval druhé miesto. Ak by takto jazdil v celej druhej polovici sezóny, tak by sme určite nového šampióna nespoznali už dnes v Mexiku. Napokon to, že má Ferrari naozaj kvalitné auto dokazuje aj Kimi Räikkonen, ktorý po minulotýždňovom víťazstve v Austine dnes doviezol tretie miesto a dokázal tak obidva monoposty ferrari priviezť do cieľa pred obidvoma mercedesmi.

me14-13.jpg

Rovnako ako vlani, aj teraz sa v mexických špecifických podmienkach najlepšie darilo monopostom redbull, keď Max Verstappen zopakoval vlaňajšie víťazstvo. Rakúsky tím pritom mohol zapísať pekný dabl, no Daniel Ricciardo musel pár kôl pred koncom odstúpiť z druhého miesta pre poruchu motora.

rb05r-2.jpg

Z ostatných súperov stojí najviac za zmienku určite zlepšujúci sa tím Sauber, ktorý už včera dokázal dostať obidve autá do Q3 a dnes Leclerc skončil siedmy a Ericsson deviaty. To všetko naznačuje, že tím sa už dostáva z krízy a v budúcej sezóne s Räikkonenom a Giovinazzim by mohol byť prekvapením roka.

sau04.jpg

O titulu majstra sveta je teda rozhodnuté, no stále je ešte otvorený titul v Pohári konštruktérov. Tam Ferrari na Mercedes stráca iba 55 bodov a v hre je stále 86 bodov. Napravia si červení chuť aspoň takto? Posledné dve veľké ceny 69.sezóny MS F1 sa jazdia v Brazílii 11.novembra a v Abu Dhabi 25.novembra 2018.

71k-final-1.jpg

standings-mex18.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri