Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Formula 1

Mercedes jazdí vlastnú ligu, v Španielsku získal štvrté double v rade

Sunday, 11. 05. 2014 - 16:44, Peter Žila   

Mercedes jazdí vlastnú ligu, v Španielsku získal štvrté double v rade

Hamilton takisto už po štvrtýkrát za sebou víťazom

 

 

Nič nové pod slnkom - Mercedes kraľuje súčasnej F1-tke a dokázal to aj v dnešných pretekoch na okruhu Catalunya, v ktorých zvíťazil Lewis Hamilton pred Nicom Rosbergom. Aj keď od začiatku pretekov britský pretekár získaval značný odstup od svojho nemeckého kolegu, v závere bol odstup okolo jednej sekundy a takmer prišlo k súboju na čele.

getthumbnail-aspx.jpeg

Samotný štart bol pomerne bezproblémový, no už v štvrtom kole mierne kolidovali medzi sebou Pastor Maldonado (Lotus) a Marcus Ericsson (Caterham), za čo si neskôr Venezuelčan vyslúžil päť sekundový trest stop and go. Nasledujúci priebeh pretekov bol pomerne kľudný, vzrušenie prišlo až v záverečnej časti, kde sme boli svedkami súbojov pilotov Ferrari Alonsa a Raikkonena a nekompromisnú cestu na vyššie priečky si „razil" aj Sebastian Vettel (Red Bull). Ten sa tak dokázal z 15.-teho miesta na štarte prebojovať až na štvrté, tretí skončil jeho kolega Ricciardo. Radosť mohli prejaviť aj v Lotuse, kde zásluhou ôsmeho miesta Grosjena získali prvé body v tejto sezóne, naopak McLaren opäť vyšiel bodovo naprázdno a Hamilton svojim dnešným víťazstvom vystriedal na čele priebežného bodovania jazdcov Rosberga.

139975527810.jpg

O dva týždne pokračuje sezóna F1 Veľkou cenou pri Azúrovom pobreží v legendárnom Monaku.

race-3.png

drivers-3.png

teams-3.png

Fotogaléria: TU



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri