Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Motormedia  »  Extra

Mercedes CLS 63 AMG meradlom výkonu

Sunday, 06. 02. 2011 - 11:04, Ivan Václavík   

Mercedes CLS 63 AMG meradlom výkonu

Nové štvordverové kupé Mercedes-Benz CLS 63 AMG charakterizuje jedinečný dizajn exteriéru aj interiéru. Ako prvé vozidlo na svete má sériovo svetlomety LED High Performance s charakteristikou blízkou prírodnému dennému osvetleniu.

mercedes-cls-amg-5442g.jpg

S motorom AMG V8 biturbo s objemom 5,461 litra (výkon 410 kW/557 k, krútiaci moment 800 Nm), so 7-stupňovou športovou prevodovkou AMG SPEEDSHIFT MCT a funkciou stop - štart dosahuje spotrebu 9,9 litra paliva na 100 kilometrov. To je pri zvýšení výkonnostných parametrov oproti predchodcovi až o tretinu (4,6 litra) menšia spotreba.

mercedes-cls-amg-5465g.jpg

Z nuly na 100 km/h pritom zrýchli nové CLS 63 AMG za 4,4 s. Dosahuje maximálnu rýchlosť (elektronicky obmedzenú) 250 km/h. Novinka využíva kombináciu športového podvozka AMG RIDE CONTROL s elektronicky regulovanými tlmičmi a novou prednou nápravou, novo vyvinutým elektromechanickým riadeným AMG so športovými parametrami a na želanie dodávanou vysokovýkonnou kompozitnou keramickou brzdovou sústavou AMG.

mercedes-cls-amg-5462g.jpg

K prevencii a znižovaniu následkov dopravných nehôd prispieva v novom CLS viac ako tucet asistenčných systémov počas jazdy. Nechýba ani aktívny asistent mŕtveho uhla a aktívny asistent udržiavania jazdného pruhu.

mercedes-cls-amg-5445g.jpg

Nové CLS 63 AMG teda pokračuje v histórii úspechov predchádzajúcich modelov CLS 55 AMG a CLS 63 AMG, ktoré očarúvajú zákazníkov po celom svete od roku 2004.

mercedes-cls-amg-5468g.jpg

mercedes-cls-amg-5476g.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri