Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Motormedia  »  Extra

Mercedes A podľa predstáv tuningovej firmy

Sunday, 03. 03. 2013 - 23:15, Ivan Václavík   

Mercedes A podľa predstáv tuningovej firmy

Mercedes A 45 AMG je prvý a najsilnejší kompakt od firmy Mercedes-AMG. Toto vozidlo poháňa najsilnejší dvojlitrový sériovo vyrábaný preplňovaný štvorvalcový motor na svete (265 kW/360 k; 450 Nm) - tradične ručne zostavovaný jedným technikom. Z 0 na rýchlosť 100 km/h zrýchli za 4,6 s. Využíva sériový variabilný systém pohonu všetkých kolies 4MATIC, ktorý je zladený s 3-stupňovým ESP® a asistentom ESP®, aby bol prejazd zákrutami dynamický.

mercedes-a45-amg-7994g.jpg

Vykazuje celkovú spotrebu paliva 6,9 l/100 km. Zároveň spĺňa emisnú normu EU 6. Tuningová značka Mercedes-AMG týmto modelom prvýkrát za svoju vyše 45-ročnú históriu ponúka fascinujúce špičkové športové vozidlo v triede kompaktov. Spontánnu zmenu prevodového stupňa bez prerušenia ťažnej sily umožňuje v A 45 AMG športová prevodovka AMG SpeedShift DCT.

mercedes-a45-amg-8001g.jpg

Má dve spojky, sedem rýchlostných stupňov, tri jazdné programy, funkciu medziplynu a Race Start. Pôsobivé jazdné výkony umožňuje tiež jednorazové stlačenie radiacej páčky pod volantom, a tým krátkodobé zapnutie manuálneho jazdného programu M bez toho, aby bolo treba zložiť ruku z volantu.

mercedes-a45-amg-7995g.jpg

Presnosť riadenia a agilnosť zabezpečuje pre A 45 AMG aj elektromechanické športové parametrické riadenie AMG Dual Pinion so špecifickou, od rýchlosti vozidla závislou podporou posilňovača a s konštantným prevodom riadenia (14,5 : 1). Výkonná brzdová sústava AMG s ventilovanými a perforovanými brzdovými kotúčmi na všetkých nápravách spomaľuje auto spontánne a spoľahlivo.

mercedes-a45-amg-7997g.jpg

Emotívny dizajn exteriéru novej triedy A s novým dynamickým štýlom, plastickým tvarom a bočnými charakterovými líniami dopĺňa firma Mercedes-AMG cielene športovými prvkami. Čelnému pohľadu A 45 AMG dominujú maska chladiča AMG Twin blade a priečna výstuž v prednom spojleri AMG.

mercedes-a45-amg-8009g.jpg

Vnútrajšok vozidla sa tiež vyznačuje charakterovými znakmi dynamiky a exkluzívnosti. Športové sedadlá, multifunkčný športový volant s radiacimi páčkami a AMG Drive Unit posúvajú latku tak svojim vzhľadom, ako aj kvalitou.
Na individualizáciu má A 45 AMG k dispozícii bohatú výbavu na želanie. Pri príležitosti premiéry (na ženevskom autosalóne) a uvedenia nového modelu (jún 2013) bude v ponuke tiež tradičné osobitne expresívne a exkluzívne vyhotovenie A 45 AMG Edition 1.

mercedes-a45-amg-8012g.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri