Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

MELICO Racing pred veľkým finále

Thursday, 05. 09. 2013 - 23:46, Martin Trenkler   

MELICO Racing pred veľkým finále

Bratia Jaro a Erik Melichárekovci s Citroenom C4 WRC sú v plnej zbroji a pripravení zabojovať o najvyššiu priečku vo veľkom finále seriálu DMACK Rally 2013 - Majstrovstvá Slovenska. 39. Rally Košice prinesie konečné rozuzlenie hádanky, či topoľčianske bratské duo zvíťazí aj v absolútnej klasifikácii Otvorených Majstrovstiev Slovenska v rally.

Sobotňajšia etapa začína až na poludnie. Obe trate - Opál a Gejzír absolvujú posádky dvakrát. V nedeľu sú na rade skúšky Golf a Sivec, pričom Sivec s jedným opakovaním a Golf s dvomi. Posádky absolvujú 146,8 km súťažných jázd na deviatich rýchlostných skúškach a celkovo prejdú až 412,9 km. Rôznorodý charakter zväčša lesných tratí sľubuje ozajstné výzvy.

Stanislav Palúš;co8c3735-4.jpg

Posádka MELICO Racing má na konte 207 bodov, oproti 205 bodov Grzybovcov z tímu RUFA Šport. S piatimi etapovými víťazstvami má topoľčianske duo o dve víťazstvá viac, než úradujúci poľský majster Slovenska. Ako hodnotí jazdec Jaro Melichárek náladu pred Košicami? „Auto máme otestované a pred posledným súťažným víkendom je v tíme dobrá nálada. Charakter rýchlostných skúšok je skutočne rozmanitý - zatiaľ čo na jednej máte dobrý asfalt, na ďalšej je povrch rozbitý. Môžu hroziť defekty, takže všetko je otvorené. Bude to kompromis v nastavení vozidla, aj v tempe, ktoré nasadíme. Na rozdiel od predošlých ročníkov by nám malo priať dobré počasie," konštatuje Jaro a dodáva: „Musíme ísť na to hlavou a takticky - nepotrebujeme vyhrať za každú cenu na to, aby sme získali majstrovský titul. V podstate nám stačí vyhrať len jednu etapu, alebo skončiť v sobotu aj v nedeľu tesne za Grzybom."

Okrem titulu v klasifikácii otvorených majstrovstiev Slovenska je MELICO Racing v hre aj o celkové prvenstvo v Súťaži Teamov, kde je aktuálne na druhom mieste, iba 3 body za vedúcim L Racing. Druhou tímovou posádkou bojujúcou o body v tejto súťaži je Jozef Mizerák s Jurajom Giecim na Renaulte Clio RS.

Tibor Szabosi;gh7p6573-1.jpg

To je samozrejme matematika. Faktorov, ktoré napokon rozhodnú o úspechu, či neúspechu bratov Melichárekovcov a tímu MELICO Racing je naozaj veľa. Napínavé finále sezóny je tu. Kto si odnesie tú najcennejšiu trofej, uvidíme v nedeľu na slávnostnom vyhlasovaní.

Martin Trenkler/RPM

Tibor Szabosi;co8c3062-5.jpg



Diskusia k článku

Najnovšie galérie

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri