Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

MELICO Racing pred 40. Rallye Tatry

Thursday, 25. 07. 2013 - 19:39, Martin Trenkler   

MELICO Racing pred 40. Rallye Tatry

Topoľčiansky tím MELICO Racing s Citroënom C4 WRC prichádzajú na jubilejnú 40. Rallye Tatry. Po piatočnej mestskej skúške v Poprade budú bratia Jaro a Erik Melichárekovci útočiť na popredné umiestnenia po celú sobotňajšiu etapu.

Na rozdiel od ich domácej Rally Tríbeč, kde skončili absolútne druhí, no vyhrali nedeľňajšiu etapu, bude tatranská súťaž prebiehať len v piatok večer (RS 1) a v sobotu. Čakajú ich tri zaujímavé trate v Poprade a v okolí Levočských vrchov, s tromi opakovaniami. Ako sa tím medzičasom pripravoval?

Jozef Pisch;1t1u0139-8.jpg

„Počas dlhej prestávky od Rally Tríbeč sme sa pripravovali najmä po fyzickej stránke," hovorí pretekár Jaro Melichárek. „Do Tatier nasadíme opäť iné šasi a pevne dúfam, že sa nám technické problémy z predchádzajúcich rally vyhnú. Každý vyrobený kus tohto Citroënu C4 WRC je trochu iný, takže si opäť budeme musieť zvykať. Verím, že to však pôjde rýchlo," hovorí talentovaný pretekár.

Sme za polovicou sezóny a je čas premýšľať nielen o tomto, ale aj o budúcom roku. V motoršporte predsa všetko zbehne veľmi rýchlo...

„Črtajú sa nám viaceré možnosti, bližšie ich však špecifikovať nebudem, pretože plány sa vždy môžu nepredvídateľne zmeniť," konštatuje Jaro a pokračuje: „Budeme zároveň sledovať, akým smerom sa vydá aj slovenská rally scéna. Chceli sme ísť tento rok na viacero európskych pretekov, tie sa však často kryjú so slovenským šampionátom, čo je pre nás teraz priorita."

Jozef Pisch;1t1u5810-5.jpg

Rallye Tatry sa po odmlke vracajú do najvyššej ligy slovenských majstrovstiev. Čo vie Jaro o tohtoročných tratiach tejto súťaže? „Trate Rallye Tatry som zatiaľ videl len na mape, ešte sme nemali možnosť si ich prejsť. Dôležitý bude opäť mestský okruh, ktorý je dlhý a technický. Rýchlostnú skúšku na Uloži som už absolvoval predtým, no veľmi si ju nepamätám. Ďalšia trať vo vojenskom priestore Levočských vrchov je pre mňa veľká neznáma. Veľa bude záležať aj od kvality vozovky, trate v lesoch budú, zdá sa, naozaj rýchle."

Súboje s posádku tímu RUFA Šport - Grzegorz Grzyb a Robert Hundla, sa ťahajú od prvej rally sezóny. Akú stratégiu si zvolila bratská dvojica tímu MELICO Racing? Hovorí opäť Jaro Melichárek: „Čo sa týka stratégie, je to pomerne jednoduchá matematika - musíme ísť na to s hlavou a nevyhrávať za každú cenu. Práve vo víťazstvách vedieme proti Grzybovcom 4:2. Do konca sezóny nám stačí povedzme jedno víťazstvo a pár druhých-tretích miest. On však musí vyhrávať. Tým nechcem povedať, že sa budeme flákať, práve naopak... Všetko bude závisieť od toho, kto bude aktuálne na koni," dodal na záver sympatický pretekár.

Jozef Pisch;1t1u6764-1.jpg

40. Rallye Tatry sa pre posádky DMACK Rally 2013 - Majstrovstvá Slovenska, môže začať. Tím MELICO Racing bude s novým šasi útočiť na popredné priečky. Do konca sezóny ostávajú ešte tri náročné podujatia. Hra sa síce nezačína, no pokračuje vo vysokom tempe.

Martin Trenkler/RPM



Diskusia k článku

Najnovšie galérie

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri