Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

MELICO Racing: Na kľukatých cestách za majstrovskými bodmi

Friday, 16. 08. 2013 - 08:00, Martin Trenkler   

MELICO Racing: Na kľukatých cestách za majstrovskými bodmi

Prichádza Global Oil Rally Lubeník 2013 a s ním aj množstvo posádok bojujúcich v DMACK Rally 2013 - Majstrovstvá Slovenska. Na kľukaté cesty gemerských kopcov sa vydáva aj vedúca posádka šampionátu - tím MELICO Racing s bratmi Jarom a Erikom Melichárekovcami.

Do boja majú nachystaný aj Citroën C4 WRC, tentokrát identické vozidlo ako na ostatnej Rallye Tatry. „S týmto autom sme po prvýkrát v sezóne nemali žiaden technický problém, verím, že nás nesklame," povedal jazdec Jaro Melichárek pred súťažou.

Tibor Szabosi;gh7p0850.jpg

Na konte majú tento rok päť víťazstiev, oproti dvom triumfom posádky RUFA Šport - Grzegorz Grzyb/Robert Hundla. So 182 bodmi vedú Melichárekovci pred Grzybovcami - úradujúcimi majstrami Slovenska, s náskokom siedmych bodov. „Čaká nás síce ibe jednodňová súťaž, no náročné, technické a krásne rýchlostné skúšky. Stať sa môže všeličo a preto dávam prognózy len nerád. Budeme opäť jazdiť tak dobre, ako vieme," skonštatoval Jaro.

Na rozdiel od Rallye Tatry, kde tratiam nešťastne „panovalo" obrovské množstvo retardérov, by na Lubeníku malo posádky privítať vyše 90 km kľukatých, asfaltových tratí v kopcovitom teréne. Od Lubeníka, cez Teplý vrch až po Hnúšťu, s tromi opakovaniami a celkovou prejdenou trasou v dľžke presahujúcej 300 km. Prvá skúška Hlinka 1 začína o 9:10 a posledná Ratková 3 o 16:28. To všetko už túto sobotu, 17. augusta. Fanúšikovia a zvedavci si však pozrú jazdcov bez prilieb na hlave už na piatkovom slávnostnom štarte v obci Lubeník.

Tibor Szabosi;gh7p8448-1.jpg

Bude to tiež súboj vozidiel WRC - Melichárekovci na Citroëne a Grzybovci opäť na Forde Focus WRC. V Súťaži tímov je MELICO Racing na druhom mieste (230 bodov) za tímom L Racing (238 bodov).

Predpoveď počasia hlási na víkend slnečno s teplotami okolo 23 oC. Ideálne počasie a ideálne trate pre všetkých fanúšikov, ktorí chcú vidieť majstrovský súboj medzi aktuálnym majstrom Slovenska a aktuálne vedúcou posádkou šampionátu - Jarom a Erikom Melichárekovcami.

Martin Trenkler/RPM

Jozef Pisch;1t1u1914-6.jpg



Diskusia k článku

Najnovšie galérie

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri