Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

MELICO Racing na domácej pôde

Friday, 31. 05. 2013 - 12:41, Martin Trenkler   

MELICO Racing na domácej pôde

Jaro a Erik Melichárekovci absolvujú už tento víkend svoju domácu XIV. Rally Tríbeč. Čaká ich dovedna 140,1 ostrých kilometrov náročných tratí v kopcoch, ako aj na mestskom okruhu v centre Topoľčian.

Spoza „ľavej tri" vylieta na dlhšiu rovinku čierno-biely Citroën C4 WRC. Triešť vodných kvapiek od kolies dopľňa nezameniteľný rev motora. Krátke brzdy do „ľavej šesť," ustrelený zadok auta vrazí do mláky, zrovná sa a vystrelí do ďalšej zákruty. V kopcoch neďaleko Jankovho Vŕška sa dnes testuje. Pred ich domácou XIV. Rally Tríbeč nechcú v tíme MELICO Racing nechať nič na náhodu. Prší a na štarte krátkeho testovacieho úseku stojí tímový kamión s jednoduchým stanom. Pod ním mechanici pracujú na známom, majstrovskom aute zo seriálu WRC. „Dnes sme skúšali mokré nastavenia podvozku a rôzne kombinácie pneumatík - sliky, aj mokré," hovorí vždy pokojný pilot Jaro Melichárek. Nad zahmlenými kopcami kde-tu vykukne modré nebo. „Budeme hádam pripravení na dážď, alebo premenlivé podmienky," skonštatoval na záver mladý pretekár.

Martin Trenkler;mg-8950-1.jpg

Aké výzvy ponúkne XIV. Rally Tríbeč? Široký asfalt striedajú úzke cesty v lesoch a poliach širokého okolia Topoľčian. K tomu technicky náročný mestský okruh bude výzvou na presne vyrátané prejazdy tesnými „vracákmi" a rýchlymi pasážami. Po štvrtkovom teste som si prebehol priľahlú rýchlostnú skúšku Dolné Vestenice-Uhrovec. Nerovný, úzky asfalt, šialene komplikované striedania zákrut, prevýšení a k tomu vaše auto doslova „fackujú" konáre stromov. Z pohľadu posádky Citroënu C4 WRC, ale aj ďalších, to bude len ďalší deň v kancelárii. Konkurencia nespí a v štartovom poli budú poľovať na dobré výsledky ďalšie tri vozidlá WRC, ako aj silné R4 a S2000.

Pre domácich matadorov na „ufónskom" aute bude Tríbeč tiež skúškou spoľahlivosti. Hovorí pretekár Jaro Melichárek: „Pevne verím, že sa problémy z Prešova nezopakujú. V Egeri sme napriek menším komplikáciam získali plný počet bodov a Prešov nás síce vyšiel draho, no skórovali sme aspoň na druhej etape."

Martin Trenkler;mg-8747-1.jpg

Melichárekovci organizujú Rally Tríbeč už od jej obnovenia v roku 2011. Sú domáce trate až takou výhodou? „Toto je už tretí ročník súťaže a celá špička v majstrovstvách pozná trate veľmi dobre. Naša výhoda domácich je v tomto teda minimálna," konštatuje sympatický pretekár. Počasie môže rovnako zohrať svoju úlohu. Ako k tomu pristúpi tím MELICO Racing? „Pôjdeme naplno už od prvej skúšky, bez ohľadu na počasie. Nie vždy sa nám podarí zvoliť správne pneumatiky. Nebojíme sa síce zariskovať s voľbou, ale občas sa to neoplatí. Tentokrát pôjdeme určite na istotu. Nikomu nedáme nič zadarmo," prehovoril odhodlaný Jaro.
Okrem posádky bratov Melichárekovcov nasadí tím MELICO Racing ďalšie dve autá. Peter Jurečka s Matejom Beťkom skúsia šťastie v triede 4 s Nissanom 350 Z. Spolu s posádkou Citroënu C4 WRC budú bojovať aj o body do Súťaže tímov. Jozef Mizerák a Juraj Gieci zase osedlajú Renault Clio a pokúsia sa o trofeje v triede F3.

Jediná rally na západe Slovenska láka množstvo fanúšikov. Tím MELICO Racing nasadil do šampionátu DMACK Rally 2013 - Majstrovstvá Slovenska unikátne vozidlo a v rukách talentovaných bratov má veľkú šancu zabojovať aj o konečný majstrovský titul. Podporiť ich príde množstvo priateľov, fanúšikov a priaznivcov tohto športu.

XIV. Rally Tríbeč začína slávnostným štartom v piatok o 18:00 na Námestí Ľudovíta Štúra v Topoľčanoch a autá odštartujú prvú etapu na rýchlostnej skúške Skýcov v sobotu o 8:21.

Martin Trenkler/RPM

Martin Trenkler;mg-8937.jpg 



Diskusia k článku

Najnovšie galérie

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri