Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

Melichárekovci sa vrátili na víťaznú vlnu

Monday, 01. 07. 2024 - 22:02, Public relations   

Melichárekovci sa vrátili na víťaznú vlnu

Tretí podnik Majstrovstiev Slovenska automobilových súťaží sa stal korisťou topoľčianskej posádky Jara a Erika Melichárekovcov z tímu MELICO RACING.

 

T. Szabosi;20240628-171209-1.jpg

Všetky otázniky nad štartom posádky úradujúcich majstrov Slovenska na súťaži v Prešove padli, keď sa Ford Focus RS WRC objavil v depe pred Mestskou športovou halou. „Porucha pod Tatrami nás trochu vytrápila, ale chlapci, ktorí sa starajú o naše auto, odviedli skvelú prácu, za ktorú im ďakujeme,“ povedal uznanlivo Jaro Melichárek, no všetkým bolo jasné, že skutočná úľava príde až v cieli súťaže.

T. Szabosi;jm1a8860-1.jpg

„Nebolo kedy spraviť test, a tak sme naše auto otestovali prakticky až na prvých dvoch rýchlostných skúškach,“ vysvetľuje pilot topoľčianskej posádky tímu MELICO RACING. „Pre istotu sme do úvodu obuli mäkšiu zmes, no trochu sme sa pošmýkali. Hneď v prvej zatáčke nás to ťahalo von a autu sa nechcelo zatáčať do retardérov. Pred treťou ereskou sme preto upravili trochu nastavenie a správanie auta sa zlepšilo, mohli sme na to pritlačiť.“

T. Szabosi;20240628-174810-1.jpg

Úvodná sekcia sa jazdila na štyri rýchlostné skúšky, s preskupením uprostred. Melichárekovci každou ereskou budovali svoj náskok a súperom pekne odskočili. Auto fungovalo. V servise pred druhou sekciou stačili len drobné úpravy a prezutie na tvrdšie gumy. Hneď prvá popoludňajšia ereska bola však pre olej na trati upravená na voľný prejazd. „Chápem, že to organizátori volili z bezpečnostných dôvodov, no pre mňa to nebolo až také výrazne. Ak by nás na to upozornili, tak by sme si to postrážili. Veď jazdíme rely a nie okruhy,“ okomentoval situáciu Jaro, ktorého však vzápätí potrápil iný olej.

M. Bobko;760a2514-1.jpg

„V časovke nám hlásili nejaký únik oleja,“ opisuje ďalšiu situáciu Erik Melichárek „Prešli sme piaty úsek voľným prejazdom a skontrolovali sme si to. Nevyzeralo to však dramaticky. Ani kontrolka nič nesignalizovala. Akurát do ďalšej časovky sme kvôli tomuto malému zdržaniu došli tesne na čas. Situácia nás síce trochu vyplašila, ale kontrolovali sme si to a vydržalo to až do cieľa.“

T. Szabosi;jm1a9408-1.jpg

Posádka Jaroslava a Erika Melichárekovcov dokázala v prešovskej súťaži zajazdiť vo všetkých meraných úsekoch najrýchlejší čas a s prehľadom nadviazali na vlaňajšie víťazstvo. „Máme radosť, že sme sa vrátili na víťaznú vlnu. Našim odstúpením v Tatrách sa nám síce trochu zdramatizovala situácie v priebežnom poradí, no do konca sezóny je stále veľa súťažných – bodovaných dní. Takto to bude aspoň zaujímavejšie pre posádky aj pre divákov,“ konštatuje spokojne Erik Melichárek.

T. Szabosi;jm1a0362-2.jpg

A ako vnímal 27. ročník Rally Prešova Jaro Melichárek? „Som rád, že môžem súťaž v Prešove znova pochváliť. Máme radi takéto kompaktné súťaže, ktoré sú stavané pre posádky a nemajú dlhé prejazdy, a zbytočné čakania. Myslím si, že súťaž sa vydarila. A vyšlo nám aj počasie, čo nie je vždy zvykom. Také horúce leto sme tu hádam ešte nezažili. My sme si urobili dobre svoju robotu a držali sme sa plánu, ktorý sme si povedali. Sme radi, že nám to vyšlo a už sa tešíme na súťaž v Košiciach, ktorá nás čaká o dva týždne.“

T. Szabosi;jm1a0400-1.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri